Nytt besök av fönstergänget


I dag var fönsterbytargänget tillbaka igen, nu för att sätta in fönsterbleck och nytt foder. De hann väl inte riktigt ända fram utan kommer i morgon igen och på måndag. Men rätt mycket börjar ta form och i dag fick vi faktiskt persienner också.

Ni kan se hur de båda jobbar på bilden här ovan.

Själv har jag hållit mig framför datorn och skrivit på nya boken mest hela dagen. Det gick rätt bra och mycket av det jag jobbade med i dag har känts inspirerande. När jag kom till ett känt svenskt meteoritfall 1954 där de båda huvudvittnena är döda sedan länge så hittade jag en uppgift i Naturhistoriskas material om en femåring som också hade en viktig roll eftersom han hittade den andra stenen dagen efter.

Så jag letade upp honom och gjorde en intervju som passar perfekt för att föra handlingen framåt. Det blev väl en 15.000 tecken skrivna i dag vilket var helt okej. Det har varit fokus på rätt mycket annat en tid så det känns bra att skrivande är på gång.

Det blev väl sex timmars skrivande och så lite läsande för att samla in fakta. Och så fick jag mejl från en advokat som har hand om dödsboet för en tidigare UFO-Sverige-medlem i Linköpingstrakten som meddelade att nu gick det bra att komma och hämta hans böcker och tidskrifter nu.

Jag slog en signal till en av sönerna och bestämde att ses i morgon. Då tar jag med mig Anneli och åker dit.

Framåt eftermiddagen lagade jag och Markus gryta tillsammans med Anneli och sedan åt vi den till ett gott glas rött. En stunds softande i soffan efter en lång skrivardag med ”Mamma Mia – Here we go again” avrundade innan det blev sängen med en god bok. Johan Theorin är det ju som gäller just nu.

 91 total views,  1 views today