Donation i Saltsjö-Boo och en del samtal

Eva Mehlin.

AFU tar ju emot stort och smått så medan jag väntar på att 17-18 lådor ska bli klara att skeppas från Maryland så tog jag och Anneli bilen till Saltsjö-Boo för att träffa Eva Mehlin som ville skänka ett par saker till ett framtida museum. Eva har gjort det förut och sa att hon kommer att göra det igen så vi åkte gärna de fem milen.

När vi ändå var i den delen av Storstockholm stannade vi till i Sickla för att köpa nya sommarskor åt mig. Det var något jag verkligen behövde. Jag tillhör ju inte de som handlar kläder varje vecka så det var bra att jag hade Anneli med mig på utfärden så att jag fick det här gjort.

När vi ändå var i Sickla Centrum köpte vi en ny spaghettigryta (den gamla håller på att flagna) och så var sig god sorbet i strut. För varmt har det varit, över 30 i dag med.

DN:s förstasida.

Började dagen med frukost och att plocka tillbaka alla möbler och blommor på den nu torra verandan. Och så kunde jag konstatera att DN satsat på att göra nästan hela förstasidan och två sidor inne i tidningen med min intervju med Anders Tegnell. Rubriken under bilden var perfekt. Precis vad jag hade hoppats på. Den summerar varför Sverige har gått en delvis annan väg.

Intresset för artikeln har varit enormt. Strax före midnatt hade den lästs av omkring 300.000 personer. Troligen den mest lästa artikel jag haft på nätet någon gång.

Aftonbladet.

I dag var jag förresten intervjuad i Aftonbladet. Egentligen var intervjun gjord för ett tag sedan men den har blivit liggande i väntan på ett bra tillfälle att publiceras. På nätet har den redan gått.

Pratade en bra stund med Margareta Nilson, änkan efter Peter Nilson, astronom och författare. Jag och Anneli brukar hälsa på henne ibland men nu blir det nog ingen resa dit i sommar. Hon mådde i alla fall bra och det var roligt att konstatera. Dessutom berättade hon att hon hittat en del tidskrifter efter Peter som hon trodde att jag ville ha.

Peter Nilson var en av mina absoluta förebilder tillsammans med Eugen Semitjov. Att kunna skriva som dessa båda är något jag alltid strävat efter men aldrig lyckats med. Båda är borta nu men de lever starkt i allt jag gör när det gäller mina böcker framför allt.

Framåt eftermiddagen fixade Anneli saft och ”champagne” (som också kommer av fläder- och citron-saften men kommer att få några få procents alkohol). Och den saften är riktigt, riktigt bra. Perfekt för varma sommardagar.

Allers Familj-Journal 29 oktober 1924.

Själv satte jag mig med ännu en hög urklipp, nu från Vårt Hem och Allers från 1920-talet och klippte och klistrade för att få in dem i mitt arkiv. Har hittat massor av spännande artiklar om sjöormar, månfärder (i fantasin), Stonehenge, astronomi, myter och mysterier och allt möjligt annat som rymd inom mina intresseområden.

Många av artiklarna är vackert illustrerade vilket ni kan se här ovan och lite längre ned i bloggen.

Passade också på att ringa en av UFO-Sveriges tidigare fältundersökare, Birgit Sälgström, som blivit 89 år. Birgit har plockat ihop en bunt med klipp, bilder och annat som ska till AFU och nu äntligen kan vi plocka upp dem. Hon bor i Säter och jag har inte haft vägarna förbi på ett tag men snart ska Anneli uppåt och då hämtar hon det hela.

Också Birgit mådde bra och det var skönt att höra även om hon och hennes man känner sig lite coronaisolerade.

Det blev några samtal till, bland annat till en person som har en del föremål från en svensk kontaktperson som jag och AFU ska få. Vi får se om det går att ordna ett möte efter sommaren.

Lunchen i dag åt vi på verandan, jag och Anneli, och det blev sommarmat: matjesill med gräddfil och gräslök och färskpotatis och så lite senapssill att krydda det hela med. Kvällsmaten intogs på samma plats men nu blev det flintastek och några goda korvar med sparris och så färskpotatis igen. Man får ta vara på sommaren.

Softade med Anneli i soffan för ett avsnitt ”Ett fal för Vera” och sedan åter till klippbordet i köket som jag höll igång till 01.

Vårt Hem 1 januari 1926.
Vecko-Journalen 50 1/2, 1920.

 148 total views,  2 views today