Husfixande och förberedelser

Annelis gula ros har slagit ut.

I dag tog jag och Anneli tag i lite saker som skulle fixas runt huset. Bland annat att rensa ogräs mellan plattorna och att spola rent det korrugerade plasttaket från mossa. Det tog sin lilla stund att göra båda sakerna, inte minst att spola rent.

Trots att vi tagit bort teveantennen sedan länge så hittar fåglarna plats att sitta och utföra sina behov på skorstenarna/ventilerna. Och det gör att mossan får lite extra kraft att växa på takpannorna för att sedan trilla ned i stuprännen eller på taket mellan garaget och huset.

Och det är just det där mellantaket som jag gav mig på att spola rent i dag. Det är så långt att det är svårt att få strålen från slangen att orka ända till mitten och ännu svårare att sedan få mossan att följa med ned i rännan för att landa på garagetaket. Tog säkert 45 minuter men nu är det mesta borta och jag får klättra upp på garaget i morgon och ta bort mossklumparna som landat där.

I dag lyckades jag äntligen få iväg tio artiklar till sajten Gazzine som jag nu har börjat samarbeta med. Borde ha lämnat dem för länge sedan men nu känns det bra att de är iväg. Ska försöka skicka fler lite längre fram i sommar.

Rymdfrimärken.

Fick ett häfte med rymdfrimärken från förra årets Apollo-jubileum med posten från Ebay i dag. Annars är det mycket som låter vänta på sig. Bland annat två saker från USA och en hårddisk från England. Allt verkar ta en evig tid just nu. Coronatider, visst, men jag tycker ändå att fem, sex veckor är länge.

Har knåpat ihop ett mejl med synpunkter på att det ska byggas femvåningshus vid Växthusvägen också. En galen plan från våra grannar Stockholm vars gräns är femtio meter från oss. Vi bor ju i villabebyggelse och nu vill de bygga höga hus och dessutom förstöra ett av de sista grönområdena här omkring.

Jag skrev till Stockholm men också till samtliga politiker i Järfälla kommunstyrelse. Två av dem svarade snabbt och positivt.

Efter att ha pratat med Anders på AFU skrev jag en liten nyhetsbit på sajten om Nils-Olof Jacobsons arkiv som nu alltså till stora delar finns på arkivet. Fyra flyttlådor är kvar hemma hos mig för sortering men alla böcker och tidskrifter är genomgångna på AFU. Vi är lite dåliga med at berätta om allt nytt som ständigt händer på AFU, mest för att vi alla har så mycket att göra. Anders berättade till exempel att han håller på med en lista över allt som har skannats av oss (nästan enbart av Leif) de senaste åren och att det blir en massiv lista. Där behöver vi bli bättre på att informera.

Satte mig en stund och förberedde mitt deltagande i podden ”Sekter” som jag ska spela in på onsdag. Två program blir det. Det ena om illuminaterna och det andra om Korpelasekten. Rätt skilda teman!

Arbete i solen.

I Sala packades både UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt av gänget där förstärkt av familjen Tellander Andersson och Håkan E. Ni kan se dem i arbete här ovan. Tur att solen visade sig från sin bästa sida i dag!

I dag plockade vi upp ett paket med fryst pljeskavica som jag och Anneli handlade vid senaste veckohandlingen. Visserligen prefab men vi ville testa. Och tillsammans med rösti och tre sorters sås (bernaise, ajvar relish och en kombo av gräddfil och creme fraiche) blev det riktigt gott. Jag och Anneli åt på verandan och Markus fick äta inne när han kom från jobbet framåt 21.

En av mina vänner som också säger sig stå i kontakt med diverse varelser fyllde år i dag och berättade i ett inlägg att han firat det tillsammans med kopior av stortroll, Moder Maria, Ganesha och Buddha. Dessutom upptäckte han en farkost från Andromedagalaxen över sitt hus där hans gamla pappa satt och grattade honom.

Tittade på ”Shetland” med Anneli, det var ett tag sedan, och sedan satte jag mig med en påse material från Carl-Anton Mattsson som jag nu ska göra ordning på. Vid 01 fick det vara bra.

Anneli bekämpar ogräset.

 155 total views,  1 views today