Minigolf med Ylva och middag på Piren

Markus och Niklas på verandan.

Lite bättre väder i dag och värmen steg till 22 grader ett tag. Så efter frukost satte vi oss i solen på verandan en stund innan det blev lunch och Niklas skulle iväg till Kallhäll för pianolektioner hos en kamrat. Markus var snäll och körde honom dit.

Jag tog ett tag med frimärkena och nu har jag delat upp det jag köpt i flera högar. Dels en som ska säljas och dels en som jag själv ska behålla. Den egna högen består av utländska i en hög och svenska i en annan. En del har hamnat i soporna. Det återstår alltså en hel del att göra men det får bli lite längre fram.

Har haft några ufokontakter över Atlanten under dagen också. En hoppas jag ska kunna ge en mindre donation till AFU, den andra handlar om Peter Nilson, författaren och astronomen som gick bort alldeles för tidigt. Och så ringde jag Riksåklagaren i ett helt annat ärende.

Anneli har börjat planeringen för sin 60-årsfest och jag har börjat min del av den som innebär en del städuppdrag. Inledde med duschen i dag men där lär jag få fortsätta en vända.

Klockan 18 var jag, Anneli och Markus på plats för att möta Ylva för lite minigolf på banan vid Kristinebergs tunnelbanestation. Den banan är rätt annorlunda mot många andra vi har spelat på eftersom den nästan saknar hinder i form av föremål utan istället bygger på lutning och gupp. Dessutom får man fortsätta spela var bollen än hamnar vilket innebar att vi vid flera tillfällen fick slå bollen från andra banor!

Det var vi inte ensamma om. Det var väldigt lätt att hamna lite här och var och vid ett tillfälle var det en tjej som lyckades göra hole-in-one på den bana vi spelade på när hon missade sitt eget hål rätt ordentligt.

Anneli slår och Markus sköter protokollet.

Det blev en svängig match där jag lyckades med en hole-in-one (rätt bana) redan på första hålet och det gjorde alla utom Anneli. Men sedan klappade jag ihop på de tre nästföljande hålen med 5, 4 och 6 slag. Till slut vann Markus (allt annat hade varit en skandal) fyra slag före Ylva med mig som trea och Anneli fyra (41, 45, 46, 55). Jag får ändå vara nöjd då jag slog tretton tvåor på arton hål. Kul hade vi!

Efter fick vi lägga våra bollar i den här hinken.

Nöjda vandrade vi ned till Kristinebergs strand för att äta och slog till på Piren där jag bara varit en gång tidigare, då med journalistklubbens styrelse. Fullt utomhus men vi fick i alla fall ett bord snabbt och maten nästan lika fort. Och maten var riktigt bra. Anneli och Ylva fick var sin stor portion sotad tonfisk med rostad paprika, oliver, kaprisbär och kronärtskocka med grillad gemsallad, sardellyoghurt och krutonger för 225 kronor och Markus en laxsashimi med kimchi, sesampicklad gurka och krispiga grönsaker plus svartris för samma summa.

God mat på Piren.

Jag slog till på en schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, med gott om kapris och rödvinssky plus pommes för 195. Till det drack jag och Markus var sin Carnegie Amber, Ylva ett glas vitt och Anneli, som nu utsetts till chaufför, vatten.

Mätta och nöjda vandrade vi tillbaka till bilen där vi sa hej då till Ylva.

Det har inte blivit så mycket ufologiskt i dag men jag pratade en stund med Anders Berglund och så hjälpte jag några tjejer som ska till Gläntan och kika på monumentet. De var osäkra på var ”graven” låg så jag skickade en länk till en av mina Youtubefilmer där man får hjälpa att hitta dit.

Nattlysande moln klockan 00.32.

Hemma softade vi en stund i soffan och kikade på ”Morden i Midsomer” som är lagom arbetsamt att sätta sig in i efter en lång dag. Gick ut en sväng för att fotografera nattlysande moln vid midnatt. Riktigt fina i natt! Återkommer med bilder i morgon. En dålig mobilbild här ovan så länge.

Himlen över vårt hus.
En närbild på molnen.
Jupiter i söder.

 202 total views,  1 views today