Semic, tippen och bokreparationer

Två av böckerna jag lagade.

Det var skönt att sova till 09 även om natten bara blev sex timmar. Hade en del att pyssla med i dag så det var bra att komma upp. Skulle till Apoteket för att hämta ut min näsmedicin men också till Semic igen för att hämta ännu flera böcker. Den här gången massor av Hälge-album.

När jag ändå var i Jakobsbergs centrum slank jag ner på Myrorna och kikade. Deras skiv- och bokavdelning är rätt kass och jag undrar ibland vad det är för skräp de faktiskt ställer fram. Hittade i alla fall en Marie Bergman-skiva från 1976 för 19 kronor som jag investerade i.

Innan jag åkte hem köpte jag lunch till mig och Anneli på Burger King som vi sedan åt på verandan. För det har varit en riktigt skön dag och värmen har hållit i sig ända till kvällen.

Rensade också ut allt skräp från garaget, det har blivit en massa tomma lådor efter alla bokhämtningar, och körde två varv till återvinningen. Så det har blivit ovanligt mycket utomhusaktiviteter för att vara mig.

Bland de böcker AFU fick från Sören i Linköping förra veckan var det några som var trasiga men ändå av intresse för arkivet så jag plockade fram min rulle biblioteksplast och fixade till dem så att de kan gå in i samlingarna. Ni kan se ett par av dem högst upp. Pratade med Anders på AFU om Sörens donation och även han tyckte att den var fin med för oss många nya titlar.

Wok på gång.

Efter den enkla burgarlunchen i dag satsade vi lite mer på kvällsmaten. Hackade och wokade i någon timma när Markus hade kommit hem – och klippt gräsmattan! – och så lät vi oss väl smaka. Det blev en jätteportion som kommer att räcka till ett par matlådor också.

Läste en intressant artikel om att Big Bang fortfarande gäller som huvudteori när det gäller vårt universum – men att det kanske finns en annan start för hela universum. Smakade på den idén! Eller läs artikeln som finns här.

Framåt kvällen tittade vi på en deckare innan det var läge att börja packa inför morgondagen då vi åker till Mariestad men också till Böckernas hus. För vid 22-tiden bar jag och Anneli ut fyra fullpackade flyttlådor och ett gäng kassar som nu ska ned till Tidan för att säljas till förmån för AFU. Bilen blev inte riktigt full så det får väl räknas som en liten sändning.

I säng vid 23 med en ny bok från Bibliotekstjänst.

 120 total views,  2 views today