Bokjobb och sista dagen på passet

Ett kapitel ur ”Nattavaara”.

I dag fick jag tillbaka ett kapitel om nedfallande satelliter och rymdskrot, genomläst av Sveriges främsta expert på satelliter och rymdteknik, Sven Grahn. Kapitlet ska vara med i min nya bok om saker som faller från himlen och det finns en hel del som kan göra det. Och tack vare Sven har kapitlet inte bara blivit bättre utan också mer korrekt. För Sven hittade ett par detaljer som jag nu kunde ändra.

Att skriva en bok är inte något man kan göra helt ensam. Det behövs alltid andra ögon. Men när man skriver, då är man själv.

När jag läste ut ”Nattavaara” på väg till jobbet kunde jag konstatera att författarduon fått i hop fyra sidor med tack till personer som hjälpt dem! Måste vara någon sorts rekord. Skummade igenom sidorna för att sist hitta det som var uppenbart – det blir två böcker till. Inte mig emot!

Pratade en stund med en släkting till Ernst Linder som ville att jag skulle vara med när hon träffar prästen så att jag kan berätta om Ernsts ufoengagemang. Och det gör jag givetvis gärna. Det är väldigt tråkigt att mista en vän som Ernst som varit med så länge och fortfarande bara såg framåt.

Och så ringde Anders Berglund och vi pratade om nästa styrelsemöte och om ett nätevent som UFO-Sverige ska ordna. Något för dem som vill gå fältundersökarkursen och för andra nya som vill engagera sig i föreningen. Vi tror att det kan bli en mycket lyckad sak. Vi har inte riktigt tagit vara på nätets alla möjligheter ännu så det här kan bli något nytt som förhoppningsvis ger mersmak.

På jobbet skrev jag Trump för femte dagen i rad. Också i dag för både papper och nät. För den artikeln gjorde jag en kort telefonintervju med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Skrev också om att Facebook nu stoppar den militanta och konspiratoriska QAnonrörelsen på Facebook och Instagram. Ett klokt beslut.

Under dagen fick jag också ett erbjudande att vara med i en radiokanal och prata ufo på Halloween. Tre spännande fall vill de ha och det ska de få!

Mat blev det också, raggmunk med fläsk på Rosa tillsammans med Björn närmare bestämt. Väldigt gott även om portionerna var lite klena.

En god stund efter 01 bar det hem. Nu är jag ledig fem dagar.

 95 total views,  1 views today