Intensiv coronadag

Skeden Randi böjde.

I dag tog min insamling för att täcka kostnaderna för transporten av Corlissarkivet lite fart och jag fick in drygt 3.000 på Facebook, drygt 1.000 via AFU:s swish och 2.000 genom att jag sålde frimärken som jag fått från lite olika håll. Så 6.000 av de 10.000 jag hoppas få ihop har alltså satsats av supportrar till AFU. Det är stort.

Det gäller att hålla AFU:s näsa över den ekonomiska vattenytan och alltid försöka täcka kostnader som vi egentligen inte har budgeterat för genom insamlingar. Hittills i år har det gått väldigt bra och nu när AFU har eget swishnummer blir allt enklare.

Under förmiddagen tog slut satte jag mig en stund med bokmanuset och så ringde jag några samtal i föreningens tjänst. Läste om nattens presidentvalsdebatt i USA och lagade en färdigmatslunch som jag åt framför teven. Markus anslöt efter en stund.

Fick också veta att skeptikernas skeptiker James Randi gått ur tiden. Jag träffade och intervjuade Randi i Stockholm 2009 då jag tillbringade några timmar tillsammans med honom i en lägenhet. Roligt att ha denne mycket intressanta man för sig själv så länge och mitt samtal med honom blev till en längre artikel i DN och i UFO-Aktuellt.

Randi fick bland annat min klocka att ställa om sig för att sedan återgå till samma läge och böjde en sked framför näsan på mig utan att jag kunde se hur det gick till. Eftersom jag också har träffat Uri Geller var det ganska bra att få den här jämförelsen. För medan Geller påstår sig besitta särskilda krafter var Randi rakt på sak när han sa att han fuskade. Men han gjorde det med stil.

Klockan 14 hade jag bokat tid för en intervju med generaldirektören för den finländska smittskyddsmyndigheten Markku Tervahauta. En mycket trevlig man som jag intervjuat flera gånger nu. Samtalen blir alltid på engelska eftersom han inte talar svenska. Jag började intervjun hemma och fortsatte den sedan när jag satt mig i baksätet till taxin.

När vi kom fram till DN skrev jag ut intervjun som skulle bli en del i ett större Nordenpaket som jag och Mia Holmgren jobbar med. Det skulle komma ännu en Nordennyhet under dagen då Danmarks statsminister höll presskonferens om nya restriktioner. Jag lyssnade och uppdaterade liven och sedan blev det en artikel också.

Efter rätt mycket skrivande på några timmar gick jag och Björn till Lilla Asien för att äta. Väldigt lite folk där i dag och vi satte oss i vårt vanliga bås i ena hörnet. Jag tog en mangokyckling som var rejält tilltagen som vanligt. Tillbaka på jobbet ringde jag upp en expert på Island som hjälpte mig med lite uppgifter om coronaläget där.

Framåt kvällen pratade jag med Anneli och Ylva som varit på en Hilma af Klint-utställning i Malmö där de är för att träffa Annelis bror med familj. De hade haft en fin dag i Malmö, en del sol faktiskt och varmare än här.

Hem en stund efter 01 med en chaufför som aldrig kört mig tidigare men vi hade ett trevligt samtal i alla fall. Inte minst om hans splitter nya Merca som var en laddhybrid. Väldigt skön att åka i.

Hemma hade jag en del jobb att göra fram till 02.30.

 98 total views,  1 views today