Slut på helgen och slut på skiftet

Sålda.

Insamlingen till att få hem den fina donationen från Maryland fortsätter och när jag stämmer av i dag så har vi fått in 7.000 kronor på lite olika vägar. Det är bra. Visserligen saknas det några tusenlappar för att ihop allt men jag har några veckor till på mig att fylla på där.

Annars är det sista dagen på skiftet och det ser ut att bli ännu en regntung dag. Lika bra att sitta inne och jobba med andra ord. Har läst lite till i ”Perfektionisterna” men också pratat med Thea i Falköping, som också är ett stöd när det gäller AFU, och med Anders i Norrköping som nu jobbar vidare med 30 lådor från Wendelle Stevens som han ännu inte hunnit gå igenom. Massor med korrespondens, tidskrifter och en del bokmanus säger han.

Har också varit i kontakt med en brasiliansk ufolog om ett utbyte med honom och en tidskrift han arbetar med där jag tänker mig att han får böcker som AFU har dubbletter av i utbyte. Vi får se vad han säger om den idén.

Sorterade också klart alla de frimärken som jag sålt och som nu ska iväg till köparen. Ni kan se dem här ovan. Det ska bli skönt att få iväg dem eftersom de tagit upp en hel del plats i källaren.

Under tidiga eftermiddagen ringde jag min tidigare arbetskamrat Janne Enbom i Luleå för att gratta på födelsedagen. Det blir inte så ofta som vi pratas vid numera men jag ringer i alla fall en gång om året.

Även i dag var det fokus på corona och det amerikanska presidentvalet men jag fick också tid att skriva lite om bränderna i USA och Sydamerika.

När jag och Björn gick till Rosa Drömmar för att äta möttes vi av en fullpackad restaurang där folk satt även vid bardisken! Rena coronavansinnet. Så snart vi såg det stannade vi och sa till en av de anställda som vi känner att här kan vi inte sitta. Då hade han försökt att erbjuda oss ett bord för två nära en gång och inte långt från andra.

Gott var det.

Man tar sig för pannan. Jag sa till den anställde att det här skulle inte myndigheterna godkänna och att vi inte tänkte stanna och äta. Eftersom de känner oss väl erbjuds vi att få maten med oss hem så vi gick ut och väntade. Efter en stund kom kocken ut via en bakväg med min plankstek på en planka och fat – allt inslaget i aluminiumfolie.

Så vi vandrade tillbaka över bron men istället för att gå upp på redaktionen och äta satte vi oss i Pontus-restaurangen vid ingången som givetvis var tom så här dags på kvällen.

Sedan var det bara att fortsätta skriva om allt från en ”kapad” oljetanker (det var ingen kapning visade det sig) utanför Englands kust och så lite mer corona.

Efter 01 bar det hemåt. Fyra lediga dagar som i morgon börjar med två radiointervjuer. Och då är Anneli hemma igen, hon kom med tåget från Malmö sent i kväll och blev hämtad av Markus.

 99 total views,  1 views today