Intervju med Avi Loeb

I dag fick jag möjlighet att intervjua professor Avi Loeb.

Klockan 15 i dag fick jag möjlighet att intervju Harvardprofessorn Avi Loeb som ni kan se här ovan. Och kanske känner ni också till att det är han som har föreslagit att den märkliga rymdgästen från 2017, Oumuamua, skulle vara ett föremål konstruerat av en utomjordisk civilisation.

Under de senaste dagarna har jag läst hans bok ”Extraterrestrial” och nu fick jag 50 minuters pratstund med den trevlige astrofysikern.

Man kan ju lugnt säga att Avi Loeb har stuckit ut hakan när han utifrån de data som samlades in under Oumuamuas passage runt solen drog slutsatsen att det inte kunde vara en asteroid eller komet utan något artificiellt. Allt gick ju så fort, bara elva dagar från upptäckt till dess att den kortvariga gästen försvunnit.

Vi pratades vid via Skype och Loeb visade sig vara lätt att prata med men nu sitter jag med en massa material som ska bearbetas till artikel och till ett rörligt inslag. Det kommer att ta sig tid.

Under dagen hjälpte jag UFO-Sveriges sekreterare Victoria med lite material hon bad mig om och så ringde jag och gratulerade Stefan Svensson i Mariestad som fyller 63 i dag. han ligger först i spåret! Stefan jobbar ju som fotograf och satt och skannade bilder som bäst när jag ringde och vi var rörande överens om att det vore kul om vi kunde återuppta grabbträffarna igen. Kanske, kanske till hösten.

Jag har också jobbat med en skyddsombudsfråga som tog en timma, fixat med tvätt och lite annat som skulle göras här hemma. Och eftersom en läsare av Namn och Nytt skickade mig tre kul böcker, efter att ha läst min serie på NoN, så satte jag mig och skrev ett svar till honom.

Som vanligt har det blivit ett gäng mejl och mess under dagen också. Har säkert haft kontakt med 20 personer. Paus blev det i form av lite frimärksfix och sedan lagade jag och Anneli mat och såg på ”Atlantic crossing” både del två och tre.

Vi gillar serien men det känns alltid skakigt att se sådana här fiktiva historieberättelser, man vet aldrig vad som är sant och vad som är påhitt. DN hade en utmärkt artikel om detta i dagarna. Läs den gärna. Själv är jag verkligen kluven kring dessa filmer eftersom risken är stor att man faktiskt tar dem för historiska fakta. Som med ”Ufopodden i P3” där många hörde av sig och undrade vad som var sant. Inte allt, det kunde vi berätta.

Pratade en stund med min arbetskamrat Mia som ligger på sjukhus för sin infekterade gallblåsa. Hon var vid gott mod men vi lär inte ses på jobbet i morgon.

I säng före 00.30. Inte så illa.

 147 total views,  1 views today