Nu har vi ringt 195 personer

På trappan utanför Medborgarhuset 1965.

Den här dagen liknade resten av den gångna veckan då jag har suttit i soffan i vardagsrummet och ringt och ringt. Och min skyddsombudskollega Hans Arbman har gjort det samma från sin bostad. Och det tar sig. Nu har vi pratat med 195 av redaktionens 216 fast anställda (där ingår också en grupp från Kamrat-Posten som sitter på vårt våningsplan) och vi börjar alltså närma oss slutet.

Men, det räcker ju inte med detta. Vi har också en grupp vikarier, praktikanter och konsulter (Mariebergsanställda) som vi tänker ringa till. Plus ett par stringrar utomlands.

Den kunskap vi samlar ihop blir ovärderlig i vårt fortsatta skyddsombudsarbete.

Posten var klen i dag, bara ett kuvert och det var från Postnord och handlade om en försändelse från Ukraina. Det rör sig om ett stort antal dvd-skivor med information som en ukrainsk ufogrupp har samlat in och som den regelmässigt skickar till AFU. Massor av skannat material med ufoanknytning som vi är mycket tacksamma för att få.

Men Postnord undrar förstås vad det är och om det är värt något i pengar, vilket det ju inte är. Så jag har skickat över en del handlingar till dem så att de ska förstå det.

Framåt eftermiddagen hörde Gunnar av sig om att de hade fler böcker som jag kunde få så jag vandrade över till dem. Just då gick larmet i nästa grannes hus och jag hängde på Gunnar som redan var på väg dit. Vi gick runt och kollade alla rutor och dörrar men det var inga tecken på inbrott, bara två lätt skärrade vovvar som hoppade upp mot verandadörren när vi kom till baksidan.

Efter en stund slutade larmet och Gunnar hade då fått tag på kvinnan i huset som var på jobbet. Strax därpå kom mannen tillbaka och vi kunde prata med honom. Men allt var ett falsklarm visade det sig. Kanske utlöst av hundarna.

Sedan plockade jag och Gunnar ihop tre kassar med böcker som vi bar hem till oss och i gengäld fick han och Vanja en massa gamla DN att slå in porslin i inför flytten.

En av mina många kontakter runt om i världen är en tjeckisk kontaktperson som säger sig stå i kontakt med ”utomjordingen EBE”, eller Ollie som de kallar honom. Ollie brukar då och då förutsäga jordbävningar och sedan segervisst kamma hem en träff när det väl blir en sådan några veckor senare.

Jag är inte imponerad. Bara i går var det 37 jordskalv runt om på jorden så att säga att det kommer att bli ett skalv kräver ingen som helst förmåga utöver det vanliga. Vilket jag har försökt förklara för min vän. Men givetvis till ingen nytta.

Det kommer väldigt mycket spam i Messenger och via DN-mejlen sedan några månader och i dag kom ett meddelande från en tidigare arbetskamrat på DN som sedan länge slutat där. Meddelandet var skrivet på engelska trots att han är svensk och det var inte svårt att förstå att alt var fejk.

Skulle en gammal kollega skriva: ”Hello! How are you doing”? Tror inte det.

Kvällsmaten blev tunna revbensspjäll med pommes som smakade riktigt bra. Och ett avsnitt ”Morden i Midsomer” innan det var dags att skriva några mejl och hoppa i säng med en god bok.

Under dagen blev det faktiskt ett icke DN-relaterat samtal också då vår fältundersökare Håkan Fenander ringde. Alltid trevligt att höra från Håkan. Och så var det ju onsdag igen så mellan 11 och 12 lyssnade jag på låtarna som ska tävla i Melodifestivalens tredje deltävling nu på lördag.

Det blev tidigt i säng men först skrev jag under ett avtal från ett stort teveproduktionsbolag i Kalifornien om att få använda bilder ur AFU:s samlingar till en serie. En bra inkomst för arkivet och roligt att kunna hjälpa till med bra material när någon frågar.

Undrar ni över bilden högst upp så var det min klasskamrat Titti Nilsson som lade ut den på Facebook i dag. Titti skrev: ”Det var en gång en barnaskara som började i skolans första klass, i samma byggnad som stadens bibliotek. Året var 1965 och fröken hette Anna-Stina von Zweigbergk (ej med i bild).”

Kanske kan ni hitta mig?

 134 total views,  1 views today