Möte med klubbstyrelsen och åter på Mars

Första bilden från Nasas Marslandare.

Dagen började som övriga dagar den här veckan, alltså med att ringa runt. Och det har gått bra så nu när dagen är slut har vi bara en handfull personer kvar som vi ännu inte har nått plus ett antal Mariebergsanställda, alltså genom Bonniers bemanningsföretag, men även där har vi kunna ringa en del.

Fick bryta en stund för ett en timma långt möte med klubbstyrelsen där jag och Hans fick lämna ännu en uppdatering. Men vi fick också veta att löneförhandlingarna är klara och de nya lönerna kommer att presenteras i veckan.

Dessutom diskuterade vi frågan att en av våra medlemmar har utsatts för en hel del hat i sociala medier till följd av de artiklar hon skrivit. Detta är något som vi journalister tyvärr ofta utsätts för då folk som inte har några egna liv ägnar sig åt våra istället. Det är synd om den journalist som nu har drabbats men, som sagt, det är få av oss som går fria från folk som lever sitt liv på nätet istället för att göra det i verkliga livet.

En mycket stor del av dem som skriver sina hat och påhopp är män och ofta äldre män över 50. Bland unga är det inte alls lika vanligt, vilket man kanske skulle kunna tro. Men bittra äldre som har alldeles för mycket fritid, och uppenbarligen saknar jobb, är aktiva i hatbranschen.

Jag ringde i alla fall och pratade med journalisten och gav det stöd som vi från skyddsombudssidan kan ge.

Så mycket ufologiskt har det inte blivit i dag förutom att jag fick ett trevligt mejl från en polis som gärna ville hjälpa oss när det gäller intervjuteknik och att jag haft en del mejlutbyte med Nick Pope i USA.

Skyddsombudsjobbet har tagit så mycket tid den här veckan att mycket annat har blivit lidande.

Istället för La Barca.

För några dagar sedan fick jag en bild från en arbetskamrat som visar vad som i dag sitter där La Barca en gång låg. Ni kan se den här ovan. Det är inte utan att man undrar vad de nya ägarna har emot en sådan verksamhet. Riktigt trist i vilket fall.

I dag fortsatte jag att sätta möbeltassar på skåpsluckorna i köket. Något Anneli började med för några dagar sedan. Behövs verkligen eftersom de slamrar rätt mycket, något Raili klagade på i vintras. Med all rätt.

Och så fick vi matleverans från Coop, sju kassar vid 17-tiden.

Vid 22-tiden på kvällen landade Nasas Marsrover Perseverance  på den röda planeten för att leta efter forntida liv. Det gick perfekt och jag följde hela landningen via Nasas sajt. Den första bilden som roverns kamera tog kan ni se här ovan. Ni kan läsa min förhandsartikel här. Och DN:s artikel från i kväll här (jag är ledig).

I säng före 23 för att läsa.

 159 total views,  1 views today