Korvgrillning med familjen

Korvgrillarna.

Varför inte grilla lite korv? Det var i alla fall Annelis idé sedan några dagar tillbaka och efter det att Markus plockat upp Niklas i Solna åkte vi alla fyra och Ylva ut till Hummelmora för att vandra iväg en bit in i den gamla ekskogen där vi slog oss ned vid en grillplats.

Och vi hade kanske kunnat hoppas på ett något vintrigare väder men nu var det som det var. Och mildvädret gjorde i alla fall grillningen och korvätandet enklare för nu kunde vi stanna där lite drygt en timma utan att frysa allt för mycket. Men jag måste erkänna att jag värmde fingrarna över gallret när korvarna väl var uppätna vilket gjorde att jag sedan kom att lukta rök resten av kvällen.

Gurkmajonnäsproblem för Niklas.

Det var länge sedan som vi grillade korv över huvud taget, säkert flera år sedan. Men jag har många fina minnen från när jag var liten och mamma och pappa tog med mig till Ekudden för att åka skidor och grilla. Då grillade jag korvarna kolsvarta, för det gillade jag. I dag är jag lite försiktigare med hur brännskadad maten ska vara.

Ylva med sin fina mössa som Anneli stickat.

När vi kom hem hjälpte Markus Niklas med lite ryggmassage, något han är duktig på. Anneli och Ylva hängde över datorn och planerade för sommarens resa till Hälsingland och jag hängde med grabbarna i soffan när massagen var klar.

I kväll läste jag en forskarrapport om de märkliga kratrar som uppstått i norra Sibirien och som nu verkar ha fått sin förklaring. Jag minns att jag har läst om och sett bilder på dessa kratrar under några år nu och som så många andra misstänkt att det kunde ha rört sig om enorma gasexplosioner. Och nu har en grupp ryska forskare bevisats just detta, så det skrev jag om.

Lugn kväll varvad med mycket att göra. Mat blev det i alla fall då jag hade med mig en mycket god Chicken Tikka Masala som Anneli köpte i Uppsala åt mig i går.

Till slut bar det hem efter ännu en nyhet kring det olycksdrabbade Boeing 777-200 planet.

 104 total views,  1 views today