Avtackning, föredrag och DN-jobb

Caspar Opitz efter avtackningen.

I dag tackade vi av Caspar Opitz som slutar efter 21 år på DN och det blev en digital avtackning med omkring 170 personer uppkopplade. Caspar har varit en riktigt bra redaktionschef, kunnig och stark i den krävande rollen. Men också jour dygnet runt i nio år då han varit Peter Wolodarskis förlängda arm till oss på redaktionen.

Det blev en fantastisk avtackning med bra tal och till och med en specialskriven sång som framfördes av en grupp på redaktionen som samlats ute i friska luften och sände allt via mobil.

Eftersom jag satt på redaktionen fick jag möjlighet att säga tack och hej till Caspar även i dag. I går gav jag ju honom en av mina böcker och Caspar påminde mig då om första gången vi talades vid. Det var den 11 augusti 1998 och cirklar i sädesfälten var inne (nu är de ute) i Sverige. Då intervjuade Caspar mig för Corren och det kändes stort, berättade han, att ringa någon på DN som visste något om detta fenomen. Ni kan se en liten del av artikeln här nedan.

Corren den 12 augusti 1998.

Sedan kom vi att arbeta tillsammans med på DN.se och medan jag stannade kvar där fortsatte Caspar till olika chefsposter och slutar nu som redaktionschef för att bli Medieombudsman. Det är bara att önska honom lycka till och löpet med orden ”Nu trappar Caspar ned till heltid” är nog så sant.

Arbetsmöte med Hans.

Jag satt alltså på redaktionen trots att det var min lediga dag för efter att ha mött Hans Arbman på Lux för arbetslunch gick vi till DN och fortsatte jobba oss igenom eftermiddagen, som vanligt med vår stora rundringning – men nu med att sammanfatta den. Vi fick avbryta det arbetet en gång till, den här gången för att delta i klubbstyrelsens möte men jobbade i alla fall på fram till 17.30 då det var dags att åka hem.

Egentligen inledde jag dagen klockan 10 med badminton med Stefan. Han plockade upp mig eftersom Markus skulle ha bilen och sedan blev det en varierande holmgång som de enda badmintonspelarna i hela hallen. Jag vann första set lätt med 15–6 men sedan sluttade backen utför och det slutade 8–15 och 11–15. Kan inte känna mig särskilt nöjd med dagens spel men väl med en del bollar och med känslan i kroppen efteråt.

Har haft en del kontakt med vännen Andreas Cromnow som jobbar på me illustrationen till mig. Fick en ny lägesuppdatering i dag och allt ser ut att bli kanonbra.

OT75-gänget.

Hemma lagade jag och Anneli spaghetti carbonara som fick högsta betyg av Markus innan jag satte mig vid datorn och höll ett Zoomföredrag för OT75 i Göteborg där en tidigare medlem av RT143 Stockholm Royal fiskat upp mig och bjudit in. Ni kan se några ur gänget här ovan. All fick inte plats på skärmen.

Temat var ufo och jag höll på i 50 minuter med 40 minuters frågestund efteråt. Som vanligt riktigt kul att prata inför den här typen av grupp som alltid ställer bra frågor och är trevliga. Och jag tycker att det har blivit lättare att få till ett levande föredrag nu när jag börjar vänja mig vid det digitala mediumet.

I dag var det plötsligt någon som köpte ett antal ostämplade John F. Kennedy-frimärken från Tyskland som jag lagt ut på Ebay för säkert tre månaders edan. Jag blev minst sagt överraskad. Men det blev några kronor till AFU i alla fall.

Efter föredraget tittade jag och Anneli på ”Antikrundan” och sedan hade jag lite jobb att göra och blev sittande vid datorn till 01.00 efter att min kompis Stefan, som är fotograf i Mariestad, oväntat hört av sig och skickat lite gamla bilder.

 135 total views,  1 views today