Jobbar med föredraget till medlemsträffen

Anneli ser till blommorna på verandan.

En bra natt utan hosta men under dagen har näsan tjockat till sig. Så även om jag mår helt okej är det en efterhängsen förkylning som nu blivit resultatet av coronaeländet.

I vilket fall vaknade jag 08.30 och läste lite nyheter i mobilen innan jag gick upp och tog en macka. Anneli var på gång i köket sedan ett bra tag och gick sedan ut för att tvätta en ruta som getingarna smutsat ned. Och de gillade inte att ha henne där! Som tur var har de annat för sig än att sticka.

Jag satte mig vid datorn och skrev en artikel till ett kommande nummer av Historiska brott & mysterier som jag mejlade iväg till min redaktör och sedan stoppade jag tvätt i maskinen innan jag återvände till burken för att skriva mina minnesord över Ebbe Schön som ju gick bort för en tid sedan.

Ebbe betydde mycket för mig och våra samtal saknar jag verkligen. Han var så fylld av kunskap och alltid intresserad av det jag höll på med. 2 000 tecken blev det, vilket är max för DN:s familjesida, och när allt var klart mejlade jag in den.

Anneli fixade laxlunch och till det egen potatis (till mig) varefter hon gav sig av till stan för att gå på teater med Maria. Innan dess hade hon covidtestat sig men så här långt är hon i alla fall inte smittad.

Jag återvände till datorn för att skriva mina tre korta föredragningar som jag ska hålla under medlemsmötet nästa söndag. Även om de var korta tog de en stor del av eftermiddagen och kvällen med ett avbrott för att sortera böcker i en bokhylla en trappa ned. En spännande hylla som innehåller ämnen som ”Nostradamus”, ”Emanuel Swedenborg”, ”Profetior”, ”Bibliska profetior” och ”Ovanliga människor”.

När Anneli kom hem satt jag åter vid datorn och då hade jag också hunnit prata med flera i styrelsen. Bland andra Thomas Michanek som parkerat sig utanför vår möteslokal i Alvik för att se till att de som eventuellt hade missat att medlemsmötet var flyttat till nästa söndag skulle få ett personligt besked om detta.

Men vårt budskap hade nått fram. Bara en person dök upp och fick då veta besked av Thomas.

Pratade en stund med Kjell Törnlund för att tacka för hjälpen med en del av materialet till mitt föredrag i Barcelona. Kjell har bland annat textat en av filmerna jag visade där så att den blev begriplig för spanjorerna.

Under sena eftermiddagen kom korrekturet från Stefan och så kunde jag föra in de få ändringar som han han upptäckt. Så nu är UFO-Aktuellt 3 nästan klar att skickas till Håkan, jag väntar bara på en kommentar från Nick Pope som jag hoppas ska komma i morgon.

Har också haft en del mejlutbyten med en brittisk ufolog som jag alltid haft bra kontakt med. Tillsammans försökte vi reda ut ett problem som en vän till honom ställt till med. Vi får hoppas att det går även om det inte är så lätt för honom själv att agera.

Vid 23-tiden var jag hyfsat klar med mina föredrag men får fortsätta i morgon. Och precis som jag skulle lägga mig hörde Nick Pope av sig med sina kommentarer så då blev jag sittande med att översätta och lägga in dem i texten om Calvinefotot i UFO-Aktuellt. 00.25 mejlade jag iväg tidningen till Håkan.

Loading