Medlemsmöte i Alvik

En del av de närmare 50 lyssnar när Tobias Lindgren pratar.

I dag höll UFO-Sverige möte på Alviks kulturhus i Stockholm för alla medlemmar och sådana som vill bli medlemmar. Vi startade 13.30 men jag var på plats redan till efter 12 dåp Anneli behövde bilen för att åka med Niklas på en lägenhetsvisning.

När vi kom fram var Thomas, Tobias och Rickard redan där och jag fick hjälp av dem att bära upp allt till tredje våningen. Som tur var fanns det hiss också eftersom jag hade Carl-Antons alla bokkassar som han och Dan skulle sälja ur under eftermiddagen.

Jag och Kenneth.

När de andra gått för att äta och Anneli åkt blev jag stående ensam för att vänta på att komma in men jag hade inte stått där länge förrän Kenneth Bjärum dök upp! Minst sagt förvånande eftersom Kenneth bor halva tiden i Norge och halva i Årjäng och inte var någon jag hade tänkt mig komma till ett medlemsmöte i Stockholm.

Snyggt jobbat får man säga! Att köra 40 mil för att vara med är inte illa.

När vi väl fick komma in blev det bråda minuter för att hinna ställa i ordning i den kanonbra lokalen, testa tekniken och fixa det som måste fixas. Rätt många hade då hunnit fylla på ute i korridoren och när vi väl släppte in kom det till slut cirka 50 personer.

Vi hade ett tajt schema eftersom vi var tvungna att vara ute ur lokalen 17.30 men alla höll sina tider och det fungerade fint. Det började med att Thomas Michanek, som hittat lokalen (fem plus för det!), hälsade välkommen och berättade om vad som skulle hända under dagen.

Bokförsäljningen började i föredragslokalen innan den kunde flytta in i ett näraliggande rum.

Därefter tog jag vid och pratade om hur UFO-Sverige arbetar och ett intressant eget fall i 25 minuter och efter en paus var det dags för mig igen att berätta om AFU och ett eget fall i 25 minuter igen.

Undertecknad pratar om AFU.

Efter mig fyllde Tobias Lindgren på med att prata om hur vår rapportcentral fungerar innan det blev paus då alla som ville kunde köpa böcker, fika och saker från vår butik som Rickard Andersson höll i. Bokförsäljningen var det Carl-Anton Mattsson och Dan Mattsson som stod för.

Dan och Carl-Anton.

Så långt var mötet öppet för alla intresserade men efter pausen var det enbart för medlemmar. Åtta personer löste medlemskap och därmed hade vi omkring 40 åhörare när jag drog igång och berättade om det amerikanska försvarets ufoarbete och det som nu händer i kongressen.

Nytt inslag i emblemet.

Här hade jag lite mera tid på mig och kunde bland annat berätta hur National Intelligence Manager for Aviation, som arbetar med att samordna alla underrättelseorgans arbete med att identifiera och analysera hot och sårbara punkter när det gäller flyg nu har stoppat in ett litet flygande tefat i sitt emblem. Misstänkt likt George Stocks klassiska 50-talsbild.

Frågestunden som följde flöt in fint i föredraget eftersom många undra om just USA men det blev också många frågor kring UFO-Sveriges arbete och då hade jag hunnit få Thomas Michanek vid min sida som hjälpte med att svara. Vid 17-tiden var vi tvungna att avsluta för att hinna plocka undan men sedan blev vi en grupp på ett tiotal personer som vandrade över gatan till Al Caminetto för att prata vidare och äta.

Familjebild.

Anneli och pojkarna anslöt även de efter en stund och jag pendlade lite mellan deras bord och det med de nya intresserade. För intresset var stort. Alla som ville kunde fylla i en lapp med en intresseanmälan för att engagera sig mer inom UFO-Sverige av de omkring 50 som alltså kom var det 19 som lämnade in lappar med ”ja” ikryssat.

Jennie, Fred, Matthias, Jimmy till vänster och Martin, Anders och Daniel till höger.

Det blev en hel del prat runt bordet medan vi åt och efter att ha träffat det här gänget och dessutom pratat med flera som var väldigt taggade i lokalen innan vi lämnade den så ser det väldigt hoppfullt ut att vi ska kunna starta en Stockholmsgrupp igen.

Målet med mötet var ju att vi ska få fler engagerade i Stockholmsregionen. Helst bilda en undersökningsgrupp.

När jag och familjen var tvungna att åka vidare satt de andra kvar och pratade. Vi skulle till Ylva för att hjälpa henne med att få igång teven och att sätta upp en lampa och det gick rätt bra även om det krånglade en del med just teven. Bild blev det till slut men ljudet gick aldrig ut i högtalarna och dvd-spelaren valde att bara höras, inte gå att se.

En lampa på väg upp.

Det var i alla fall roligt att ses en stund och lite nytta gjorde den församlade familjen Svahn/Åstebro i alla fall. Vid 21.20 hade vi ätit en god kaka Anneli hade haft med sig och lite smått och gott som Ylva bjöd på. Niklas tog cykeln hem till sig medan vi körde Markus till sitt.

När vi kom hem hade jag massor att ta hand om. Dels packa upp och dels att ta reda på alla digitala filer i vanliga ordning. Det tog ett par timmar. Dessutom hade en drös med mejl från när och fjärran att svara på bland annat ett från min vän Ed May som kommer till Sverige inom kort men också från en person som vill donera material och ett antal mess från alla möjliga. Där finns det ingen ände.

Jag fick också telefon från ett ufovittne under kvällen och så pratade jag med vännen Mats i Sala och Rapport-Nytt.

Märkligast hittills.

Ilona i Tjeckien fortsätter att vara med om de mest bisarra händelser. I kväll skrev hon: ”Ahoj Clas! something rattled in the back of the kitchen and it was there on the table” – och skickade en bild på en såg! Jag önskar att jag bodde lite närmare Ilona så att jag kunde vara med när allt detta händer. För hon säger att det gör det var och varannan dag. Saker bara dyker upp eller faller ner.

När det blev dags för sängen var klockan strax före 01. Då hade jag hunnit starta en tvättmaskin och mejla med en vän i Ryssland.

Loading