Spännande deckare och nyhetsstinn jobbdag

Kunde inte sluta läsa i Jo Spains ”Av jord är du kommen” som jag började på i går kväll så jag blev kvar i sängen .lite för länge i morse. Och efter att ha jobbat lite vid datorn, lagat lunch, tagit ned tvätten och fixat disken var det bara att fortsätta läsa på bussen och tunnelbanan till jobbet.

Och innan jag gick hemifrån plockade jag upp två små köp från Tradera. Dels några äldre frimärken från Luxemburg och dels ett rubelmynt med rymdmotiv från Moskva-OS 1980. Ni kan se dem här ovan.

På jobbet möttes jag av ett meddelande från en av våra säkerhetsansvariga om att ett av mina lösenord hade stulits i ett stort dataintrång så det var bara att gå in och ändra det. Gick rätt smidigt efter att ha frågat om råd på it-avdelningen.

Dagen på jobbet blev rätt intensiv med Ukrainakriget, där jag intervjuade Peter Lidén, och dels regeringens oväntade nyhet om att bonusen till de som köper en miljöanpassad bil ska tas bort från och med onsdag. Jag ringde Niki Westerberg, pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) för att få en kommentar och fick till svar att det var hennes första dag på jobbet.

Mycket märkligt beslut eftersom regeringsföreträdare sagt att man ska satsa på elektrifiering så sent som under dagen. Och ännu märkligare att man går ut med detta mitt under klimatmötet i Egypten. Och att man inte informerat den stackars pressekreteraren så att hon kunde svara på frågor är ju också ett lågvattenmärke.

Jag pratade också med Jytte Guteland från Socialdemokraterna och Rickard Nordin från Centerpartiet.

Det blev så mycket att göra att matrasten blev försenad och när jag väl skulle gå ut så vräkte regnet ner. Det fick bli en macka från Convini istället.

Ronny i mitten.

Och i dag skrev Göteborgs-Posten om min vän Ronny Thörnvall som kastades ut från Liseberg under halloween eftersom han såg för hemsk ut! Läs gärna. Väldigt illa skött av vakterna på Liseberg.

Vid 01 var det dags att ge sig hemåt. Och då hade vi ännu inte sett röken av någon amerikansk underrättelserapport om ufo. Den skulle ha kommit i fredags.

Hemma rostade jag två mackor och drack ett par kall mjölk medan jag läste ut deckaren. Inte så dumt. I säng 02.30.

Loading