Flyttlådor och bokhämtning

Ylva skänkte böcker.

Vaknade 06.30 efter fyra timmars sömn och kunde inte somna om så det var bara att gå upp. Tog en macka och sedan satte jag mig vid datorn och jobbade några timmar. Artikeln om ”UFO Sweden” som Tobias har beställt var fokus men eftersom jag hittade ett band från ett möte mellan UFO-Sverige/AFU och Crazy Pictures från november 2018 så lyssnade jag på det och skrev in lite av filmens historia som jag gärna vill berätta.

Anneli gör knäck.

Anneli jobbade med lite julbestyr i köket där det blev både knäck och doppebröd under dagen och jag hängde upp julslingan utanför porten så nu ser det lite ljusare ut där.

Medan hon lyssnade på ”Melodikrysset” körde jag till Niklas i Solna med bilen full av tomma flyttkartonger som han kan behöva när det blir dags för honom att byta lägenhet i januari. Kul att träffa pojken en stund också, det blir inte så ofta numera.

Niklas i sitt vardagsrum.

Efter att vi burit in lådorna i lägenheten lastade vi in lite återvinningsskräp i den nu tomma bilen och så körde jag detta och lite till till tippen. Men först tog vi en sväng till det hus som Niklas nya lägenhet ligger i. Det gick ju inte att gå in i den eftersom de nuvarande ägarna fortfarande bor kvar men för mig var det ändå bra att se var pojken ska bo. Inte långt från där han bor nu visade det sig.

Här ska Niklas bo.

Lunch framför teven med rester blev det till slut. Men den blev kort eftersom min tidigare arbetskamrat Ylva Eriksson messade och undrade om jag ville komma och hämta elva kassar med böcker. Och det ville jag ju. Böckerna säljs ju sedan för att få pengar till AFU.

Ylva bor i Årsta men det var inte mycket trafik så det gick rätt snabbt att ta sig dit. Och när jag väl hade parkerat utanför hennes dörr visade det sig att hon hade fyllt på med lite egna böcker så det blev sexton kassar att stoppa in i bagaget.

Samtidigt var Mikael Karlsson iväg till en dam i Landskrona som hade kontaktat mig tidigare och hämtade böcker där plus en del annat. Mycket intressant visade det sig när han skickade bilder på böckerna senare under kvällen. Jag hoppas kunna hälsa på damen, som är konstnär, i början av nästa år.

Efter lite fundering om vad vi skulle äta till kvällsmat blev det wok på grönsaker och fläsk som vi hjälptes åt att göra och sedan tittade vi på fotboll och ”Julkalendern” och faktiskt också ett avsnitt ”Downton Abbey”. Matchen Argentina mot Australien blev spännande och riktigt kul att se. Jag hade gärna sett att Australien gått segrande ur matchen men eftersom jag för några veckor sedan tippade Argentina som världsmästare så blev det lite kluvet.

I dag fick jag veta av min kollega Mentz i Norsk UFO Senter att deras del av tidningen blir klar först på måndag. Då vet vi det. Hoppas bara att den hinner nå våra prenumeranter före jul.

Tidningen Nära nummer 12.

Ser i tidningen Nära nummer 12 för i år att ett av deras medier, Benny Rosenqvist, förutspår att kriget i Ukraina är på väg att ta slut. Måste säga att det skulle vara en stor överraskning. Låt oss se om han får rätt.

Avslutade kvällen med lite messengerkonversation med en dam i Östergötland och sedan startade jag en tvättmaskin. Sedan blev det sängen efter 23 med en bok.

 108 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag