Dubbla intervjuer och vi hjälper Markus

På plats i den tillfälliga studion.

Startade dagen med att jobba vidare med UFO-Aktuellt nummer 1 för i år, gjorde alla de korrigeringar som Stefan upptäckt och tänkte om när det gällde en bild på omslaget. Tog bort ett litet otydligt foto av ett fenomen och lade dit en bild på en observatör istället. Det blev bättre. Att ha två fenomen och inget ansikte är inte bra. Dessutom blev rubriken bättre tycker jag.

Någon frukost blev det inte eftersom jag prioriterade tidningen och senare på eftermiddagen kunde jag skicka iväg hela numret till Håkan. Eftersom Thomas Michanek dessutom gjort klart annonsen för riksstämman som ska ligga på sistasidan så kommer Håkan att kunna leverera allt till tryckeriet i morgon. För våra vänner i Norge blev nämligen klara med sin del av tidningen i dag också. Bra tajmning!

På förmiddagen tog jag och Anneli och plockade upp Markus för att åka till Bålsta och en bilfirma där som hade en bil som Markus ville kika på. Grabben håller ju på att skaffa sig en egen eftersom han kommer att få det lite besvärligt att ta sig till jobbet när han snart börjar på Bro-Bålsta golfklubb.

Det var lika snövitt ute i dag som i går och försäljaren fick borsta och skrapa en stund för att få fram bilen, en VW sportkombi som hade kostat 89 500 men sänkts till 85 000. Vi tog den på en provkörningsrunda och den kändes bra tyckte Markus och efter att kikat på däck, bromsar och annat som vi kunde förstå, samt läst det protokoll som följde med bilen diskuterade vi priset och prutade till 80 000.

Nu får vi se hur det blir. I morgon åker jag med Markus till Uppsala och tittar på en likvärdig bil för att ha något att gå på. Under tiden håller försäljaren bilen i Bålsta några dagar.

Hemma igen blev jag intervjuad av Ann-Christine Magnusson för podden ”Samtal med liv” i 40 minuter. Ett trevligt samtal som sannolikt kommer att lägga ut på fredag. Ni kommer att kunna hitta den här.

Förresten så kan ni sedan några dagar lyssna på podden ”Sekter” om BDX-sekten där jag är med och pratar. Lyssna gärna! En mycket liten men mycket knepig sekt. Och nu har gänget bakom ”Sekter” gjort 104 avsnitt. Imponerande!

Känns igen.

Såg förresten det här klippet bland det material som Ingvar Damm skickade mig för några dagar sedan. Tänk vad allt går i cykler. Artikeln är från DN den 10 mars 1975 och tongångarna känns så igen från det vi säger just nu: Ökat intresse och allt färre förlöjligar. Kanske är det helt enkelt så att det alltid finns ett latent intresse som bara behöver en lite knuff för att det ska komma upp till ytan.

Strax före klockan 14 kom William och Fanny från Gamleby folkhögskola för att intervjua mig för ett teveprojekt de gör som examensarbete. Vi slog oss ned i källaren under klädnypor och bredvid en säng belamrad med olika saker som ska sorteras in. Ni kan se oss på Annelis bild högst upp i bloggen.

Fanny läste upp frågorna medan William skötte om tekniken och jag satt på en stol och svarade. Efteråt tog vi en sväng och filmade lite material om spökraketerna, Nammajaureexpeditionerna och Lars Thörn-fallets utredning. William kommer från Vaggeryd inte långt från Skillingaryd så därför lockade det fallet honom.

Här föddes AFU.

Strax innan de båda skulle gå ringde Peo Wärring som befann sig i Södertälje och ville veta var AFU hade sett ljuset. Jag var tvungen att ringa Håkan Blomqvist som har koll på allt historiskt för att få adressen, Östergatan 33B, två trappar. Och då kunde Peo en bild av den historiska adressen. AFU fyller ju 50 år i år!

Anneli syprotjektar.

Fixade lite med mina frimärken och gjorde en fortsatt digital sortering i datorerna. Alltid nödvändigt! Under tiden inledde Anneli ett syprojekt i köket.

Vi lagade revbensspjäll i ugnen till kvällsmat, tittade på ”Mästarnas mästare” och sedan ringde jag till Nicholas i London för att kolla om han kan hjälpa oss med transport av lådor till Schenker i Basildon även i år. Han lovade kolla det och återkomma.

Satte mig också för att äntligen hjälpa en amerikansk teveproducent som ska göra en ufoserie och som jag pratade med den 16 mars. Hon ville ha tips på vetenskapsmän som var intresserade av ufo och nu fick hon en lista med namn och mejladresser av mig.

Och nu är det nära! I morgon ska transportföretaget hämta de 132 lådorna med böcker hemma hos Melanie i Virginia och därmed äntligen påbörja den långa resan mot Sverige och AFU. Melanie mejlade mig och undrade om jag kunde vara beredd att ta emot ett samtal om något skulle gå snett. Och det är inte utan att jag förstår henne. Detta har tagit många månader och varit mer än lovligt krångligt.

Sist på kvällen fick jag ett tips från en Facebookvän om en dokumentär på SVT Play om Loch Ness-monstret. Så jag tittade på den utrustad med ett glas påskmust och lite jordnötter och den var riktigt bra. Roligt också att se min vän Malcolm Robinson som en av de intervjuade.

Malcolm Robinson i dokumentären.

Dokumentären har fler avsnitt men jag han bara med ett. Sedan blev det sängen 00.30.

Och min Loreenvideo är nu på över 19 400 visningar.

Loading