Mycket före jobbet

Eftersom min ena skalm till mina terminalglasögon havererade i går var det prio ett att få dem lagade före jobbet i dag. Så en stund efter det att jag kommit upp (och som vanligt börjat dagen i sängen med att svara på mejl och mess) tog jag och Anneli bilen för att göra ett antal ärenden.

Ett av dem alltså till Synsam i Jakobsberg där de fixade helt nya bågar medan vi gick och handlade mat i butiken intill. Där letade vi en bra stund efter kundvagnar utan att hitta några så jag frågade en kassörska som skickade mig vidare till en kollega som berättade att dessa vagnar var inlåsta och jag kan få låna en enbart om jag lämnar något i pant.

Så jag lämnade min halsduk och så fick vi vår vagn.

Plockade också upp ett paket med en äldre bok om astronomi från 1822 som jag köpt innan vi kom så långt som till Jakobsberg och på vägen hem stannade vi på Motordepån för att be dem kolla vår trasiga backspegel som jag vill ha ordning på innan vi åker till Storbritannien Håkan och jag.

Varför ska man då läsa böcker från 200 år tillbaka? Jo, därför att jag är intresserad av vad man visste och trodde då. Därför är böcker som denna så intressanta att läsa.

Väl hemma lagade vi lunch och sedan mejlade jag med några av dem som vi kommer att besöka på vägen hem från Storbritannien. Det blir ju ett stopp i Nederländerna också.

Och roligt att det går bra för ”UFO Sweden” som nu säljs som dvd och bluray samt går att strömma. Fyra just nu på svenska Itunes.

Flera problem dök upp under dagen. Transportföretaget i USA hade lyckats ”glömma” två lådor som skulle med från Virginia. Ändå hade jag sagt till om det flera gånger. Dessutom skickade de räkningen till den äldre damen som blev helt chockad och mejlade mig.

Att sitta på distans och ratta sådant här kan ge magsår. I alla fall blir jag väldigt trött i skallen när det går så fel.

Nästa problem var att vår kontakt i London som ställde upp förra året och som var en fantastisk hjälp när alla lådor skulle köras till Schenker nu mejlade om att hans pappa precis gått bort och att han inte kan ställa upp den här gången. Vi får se hur jag ska lösa detta.

Det har också krånglat till sig med tekniken då det gäller mitt föredrag för Sällskapet för parapsykologisk forskning på måndag. De vill sända direkt via Zoom men på ett väldigt komplicerat sätt rent tekniskt. Jag frågade några på it-avdelningen hur jag skulle lösa detta och fick goda råd som gör att jag kommer att lösa detta.

Problem är till för att lösas vilket är en bra inställning just nu.

Det blev en snabb matpaus på Pizzeria Lilla Essingen där vi åt tagliatelle. Och sedan slutade kvällen med att en åtalsjury i New York beslutade att åtala den tidigare presidenten Donald Trump. Då blev det fart på skrivandet och läsandet! Vad man än kan kalla det som nu händer så är det i vilket fall ett historiskt beslut eftersom det är första gången en sittande eller tidigare president åtals i ett brottsmål.

Hem 01.05.

Loading