Hem från Sundsvall och tacoskväll

Tacos med hela familjen.

Efter att ha läst ut ”Rotvälta” och ätit frukost med Thomas, Tobias och Fred på hotellet var det bara att sätta sig i bilen och köra hemåt igen. Efter en mycket lyckad dag i Sundsvall i går. Många nya medlemmar och en ny grupp på väg att bildas under Malin Viklanders översyn.

Det är tredje staden vi gör den här typen av satsning i och det är helt klart ett mycket uppskattat initiativ från UFO-Sverige. Alla som kommer är nöjda och positiva och tackar oss för att vi har satsat vår tid på att dra samman intresserade på de olika orterna.

Det blev en lugn färd söder ut med ett stopp för att tanka, annars satt jag och Fred och pratade tills jag lämnade av honom i Märsta. Hemma i Skälby väntade Anneli med luch och då var klockan närmare 13.

Där fanns också ett antal kassar med böcker med ufo- och rymdteman som Niklas Krantz skänkt till mig och AFU. Plus en del roliga prylar som en meteorit från asteroiden Vesta, en gammal tidning med en sf-story och ett exlibris som tillhört kosmonauten Georgij Gretjko – plus en hel del annat. Stort tack till Niklas och till Stefan Svensson som lämnade allt till Anneli i lördags när han passerade Järfälla.

Efter lunch jobbade Anneli trädgården och sedan körde vi med gemensamma krafter fem sopsäckar med trädgårdsavfall till återvinningen.

En del av sakerna från Niklas Krantz.

Framåt eftermiddagen kom först Markus och sedan Niklas som vi bjudit in för att äta tacos vilket var riktigt längesedan. Och det blev en riktig festmåltid med kaka till efterrätt. Roligt att ha pojkarna hemma och Markus stannade dessutom över natt för att hinna klippa gräset i morgon.

Insekt fångad av en nyckelhålskamera.

Under kvällen hjälpte jag en Facebookkamrat med att identifiera ett ”föremål” som flög förbi hans nyckelhålskamera. Ni kan se bilden här ovan som är tagen den 21 september klockan 05 på morgonen. På filmen syns hur det ljusa och utdragna föremålet till höger på filmen flyger iväg bortåt för att försvinna.

Om ni tittar noga ser ni till och med vingslagen från insekten. Nu är sådana här filmer ganska vanliga sedan rätt många år och UFO-Sverige har lärt sig att identifiera dem.

På slutet av kvällen jobbade jag på med bokmanuset innan det blev sängen med del två i Tove Alsterdals Ådalenserie.

Loading