Medlemsmöte i Sundsvall

Jag pratade på medlemsmötet.

I dag har UFO-Sverige hållit ett välbesökt medlemsmöte i Sundsvall. 43 Personer kom och det innebar att det blev fullt på Englaporten där vi höll till. Jag plockade upp Fred Andersson i Märsta 08.15 och sedan körde vi upp till Sundsvall och hotel Strand på ungefär fyra timmar med att smörgåsstopp på vägen.

När vi kom fram var Tobias Lindgren och Thomas Michanek redan på plats sedan i går och hade fixat allt som behövdes i form av bokbord, hajfenor med vår logga utanför, fika och tekniken var kollad.

Malin Viklander, som är den som ska hålla i den grupp som vi sedan lade grunden till, hade med sin mamma som skötte all fikaförsäljning. Så snyggt av henne!

Bokförsäljningen gick också bra.

Det blev ett riktigt bra medlemsmöte med fullt i salongen där jag och Malin inledde med att berätta vad vi ville ha ut av dagen (som började 13). Sedan tog Thomas vid och gav en bild av hur UFO-Sverige jobbar och vad de som nu hade kommit på mötet kunde arbeta med om de också ville engagera sig.

Efter Thomas, som fick många frågor, var det min tur att berätta om ett antal spännande ufofall varav några från Sundsvallstrakten, och sedan blev det fika och paus. Och så fick de som ville vara med under halvan lösa medlemskap (om de inte redan var det) och det valde 13 personer att göra så när vi drog igång igen med föredrag av Tobias om ufo/ifobilder satt 23 personer kvar för att lyssna.

Jag avlöste Tobias och pratade om det som händer i USA och så visade jag lite bilder och ett filmklipp från inspelningen av Felix Herngrens serie ”UFO-mysteriet med Felix Herngren” där Fred fyllde på med en trailer som inte visats förut. Efter lite teknikkrångel kunde vi till slut visa den för alla som stannat kvar.

Sista momentet var ett samtal med dem som var kvar och så skrev alla som ville vara med och starta den nya undersökningsgruppen i Sundsvall sina epostadresser så att Malin kan ta kontakt med dem. Målet är att träffas fysiskt med jämna mellanrum och att på sikt få flera utbildade fältundersökare i Sundsvall.

Vi fick flera nya vänner i dag och dessutom nya kunniga personer som vill vara med och göra UFO-Sverige bättre. Någon hade rest från Umeå och andra från längre söder ut. De som var mest intresserade hängde sedan med till Udda, en restaurang på Esplanaden 17 där vi blev tio som åt riktigt bra tapas. Själv tog jag grillad Picanha med kappa, räkor i röd curry med rostad kokos, tomat, rödlök, limemajonnäs och gyoza och en tonfisktartar med avocado, rödlök, gurka, jalapeno och koriander plus en Mariestads.

Vi satt där några timmar och hade det riktigt trevligt.

Tapasgänget.

Vid 22-tiden bröt vi upp och vi fyra som rest upp hit gick till hotellet och satte oss i baren för att summera dagen. Men redan vid 23 var vi uppe på våra rum för att avsluta en lång dag.

Det var riktigt kul att träffa Anna som jag bara haft kontakt med på Facebook och Mikael som jag mest pratat med i telefon. Och så roligt att Pelle och Solveig tagit sig hit från Härnösand. Plus alla nya vänner. Det här måste vi göra om på andra håll i Sverige!

I dag publicerade förresten Aftonbladet Daily sin intervju med mig. Ni kan lyssna på podden här.

Loading