månadsarkiv: februari 2022

Mycket Ukraina på jobbet & grattis till Håkan

Ebbe Schöns senaste.

I dag var jag tillbaka på DN efter att ha haft min skiftledighet. Och givetvis kom allt att handla om Rysslands krig mot Ukraina. Vi är extra personal på redaktionen och alla har mycket att göra. Min uppgift var att skriva nyhetstexten för papperstidningen (och givetvis nätet, fast där fick den växa) och sedan hålla den uppdaterad under kvällen och in i natten.

Innan jag tog mig till jobbet förde jag in all korrektur som Stefan skickat mig och gjorde klart hela nästa nummer av UFO-Aktuellt – minus Kryptizkt som jag då inte hade hunnit få. Men framåt kvällen levererade Richard sin ”spalt” och den kommer jag att göra klar i morgon.

Jag har också pratat länge med Tele2 om att vi har problem med att bilden fryser ibland sedan vi bytte från Telia till dem. Vi satt i telefon i 45 minuter och till slut kom Tele2-killen på att vi skulle dra en kabel mellan inlådan direkt till den trådlösa sändaren som skickar signalerna till en liknande låda vid teven.

Då hade han kommit med en del mindre bra idéer som gjorde mig lite trött men nu testar vi detta så får vi se hur det går. Eftersom Anneli var ute på stan för att träffa vår kamrat René så kunde hon inte kolla läget.

Och så ringde en trevlig man som ville prata med mig om drönarobservationerna. Han var mest nyfiken på de som gjorts vid Forsmarks kärnkraftverk och vi bestämde att höras igen. Det ser jag fram emot.

Sedan ringde jag givetvis och grattade min vän Håkan Blomqvist som fyller 70 år i dag. Håkan är en av AFU:s många drivkrafter som genom sitt skannande och sorterande svenskt föreningsmaterial (men också mycket annat) har bidragit till att göra AFU till det fantastiska arkiv det i dag är. Dessutom var han ju med och startade det 1973!

Vi ska vara tacksamma för att ha personer som Håkan som hållit i och hållit ut i så många år. Och vi hoppas alla att det blir många år till. Grattis, Håkan!

Jobbade en stund med min bibliografi för att få den att se lite bättre ut innan jag på allvar tar mig an den så att den kanske ska gå att ge ut till jubileumsexpon i Norrköping. Vore kul men det kräver lite jobb.

Under dagen hade jag en hel del kontakt med arrangörerna på Rice University också, ett nytt schema dök upp och så fick jag en student öronmärkt som ska hjälpa mig att fixa covidtestet i Houston.

På jobbet låg Ebbe Schöns nya bok ”Gårdstomtens tårar” (Carlssons) och väntade. Ser lovande ut! Men den får vänta tills jag kommer hem.

En intensiv kväll där en dubbel special fick bli middag. Hämtade upp den hos Janne på Nyhetsgrillen och sedan åt jag den i sällskap med Frida B i DN:s fik.

Hem 01 med en av mina mera kända taxichaufförer och när jag kom hem väntade tvätt att plocka ner, filer att lägga till i datorn och lite pappersarbete fram till 02.30.

Loading