månadsarkiv: januari 2022

Dubbla poddar med Soraya

Jag och Soraya Hashim i studion.

Upp i ottan för att ta taxi till Hantverkargatan och produktionsbolaget Massa Medias studio där Filip Johansson på Alaska Film mötte upp. Klockan 08.30 slog vi oss ned tillsammans med Mats, som är ljudtekniker, och programledaren Soraya Hashim. Soraya har bland annat varit programledare för ”Kvällspasset” och jobbat en hel del med Henrik Torehammar.

Filip och Mats.

Dagens pensum bestod i att vi skulle spela in två längre poddar i serien ”Sekter” (för Spotify) direkt efter varandra. Den första om sekten ”Frihetens söner” och den andra om det hemliga sällskapet, eller vad man nu ska kalla gruppen, Bilderberggruppen.

Soraya är grymt påläst och väldigt lätt att göra podd med så det gick som vanligt friktionsfritt. Och vi hade ett par riktigt kul timmar i studion.

Göran Hedemalm som äger Massa Media.

När allt var klart sprang jag på mannen som äger Massa Media, Göran Hedemalm, som mindes mig från tiden i Luleå då han jobbade på Norrländskan och jag på Kuriren. Roligt att han kom ihåg mig efter alla dessa år.

Under dagen fick jag ett mejl från hamnen i Göteborg om att de två lastpallarna med ufomaterial nu har gått igenom tullen och kommer att levereras till AFU i Norrköping på onsdag. Det tar sig!

Eftersom jag blev klar tidigt hos Massa Media åkte jag tillbaka till DN, lämnade av mina påsar, och gick till Lilla Asien för att äta lunchbuffé där. Något jag inte gjort på mycket länge. Det var glest med folk så jag fick gott om tid att äta i lugn och ro men också att prata med ägaren, Peter.

Eftersom det blivit klart att Niklas får åka till Peking och bevaka vinter-OS bad jag Peter, som kommer från Shanghaiområdet, att prata in en hälsning till grabben och önska honom Gott Nytt År, det är ju kinesiskt nyår i dag.

Peter önskar Niklas lycka till.

I dag har jag fortsatt skriva om drönarna, nu i en artikel som handlar om att de svenska kärnkraftverken ska bli bättre på att upptäcka drönare. De drönare som observerades den 15 januari sågs alla av säkerhetspersonal på kärnkraftverken men nu tänker sig de ansvariga att det kan krävas mer tekniska metoder för att upptäcka dem och kanske också identifiera dem.

Jag intervjuade en polis på Noa och så en ansvarig för Strålskyddsmyndigheten. Artikeln kan ni läsa här.

Bilden som vi tror oss vara svaret på spåren till.

Under kvällen fick jag ett telefonsamtal från en man i Södertälje som lite upphetsat och undrande berättade att han under mer än en timme sett ett föremål som verkade ha rök under sig hänga över horisonten, blinkande.

Eftersom jag satt upptagen och skulle lämna en artikel hann jag bara prata en minut men ringde tillbaka så snart jag var klar. Då hade han, som jag bad honom, hunnit skicka en serie korta filmer där fenomenet syntes tydligt. Eller, kanska ska man säga, otydligt.

Skärpan var rätt dålig och upplösningen ännu sämre. Vilket är lätt att se på stillbilden jag plockat från en av filmerna ovan. Först fattade jag inte vad det kunde vara men efter att ha bollat det hela med Kenth på rapportcentralen så tror jag att vi är svaret på spåren. Men jag skriver inget säkert förrän jag pratat med killen en gång till i morgon.

En lugn kväll på jobbet med lite kul händelser där ett ”mystiskt” hål i Landskrona fick många att fundera. Stora gatstenar hade slängts upp och en krater på knappt en kvadratmeter i diameter med ett 40 centimeter djupt hål bildades utanför en butik i Landskrona. Det talades om en explosion men jag har inte sett någon beskrivning där någon faktiskt hört en smäll. Helsingborgs Dagblad har skrivit om det hela.

Ska bli intressant att höra om det kommer något svar på vad som faktiskt hände.

Under kvällen firade vi Amanda som fyller år i dag med en glass.

Hem vid 01 och i säng vid 02.30 efter en lång dag.

Loading