Hos Sven Wollter

wollterp4

I dag har jag spelat in ett program om rymden, ”Wollter i P4”, som sänds efter nyheterna klockan 22 på lördag. Det var jag, Assiye Süre, som pluggar till civilingenjör i rymdteknik i Luleå och som drömmer om att bli astronaut, Helen Sjöholm, som spelar med Sven Wollter i Aniara på Stadsteatern och så fysikern Ulf Danielsson på Uppsala universitet som var med via telefon. Ni kan se Sven, Assiye, undertecknad och Helen på bilden här ovan.

Det var ett par trevliga timmar i studion med en lättsam Sven Wollter och en sympatisk Helen Sjöholm. Vi pratade om rymden och om ufo och om Arkivet för UFO-forskning.

Jag har också börjat skriva på nästa nummer av UFO-Aktuellt. Har knåpat ihop en ledare hittills. Och så ringde jag till Mikael Sjöberg, UFO-Sveriges webbmaster och långvarig medlem av föreningen. Mikael är en klippa och har gjort enorm nytta inom föreningen genom åren, inte minst när det gäller vår hemsida och vår rapportdatabas. Ett stort grattis till honom!

Har ägnat många mejl och en hel del tid till att lugna ner en ung kille som oroligt skrivit till mig om den norske politikern Khaqan Khans påstående att politikerna där i hemlighet skulle låtit konstruera underjordiska bunkar som ska klara av den kosmiska katastrof som väntar 2012. Killen var riktigt orolig men efter några timmars mejlande (inte hela tiden givetvis) så trodde han på mig och förstod att norrmannen pratar om sådant som han egentligen inte vet något om.

Det är för bedrövligt att en politiker inte känner större ansvar än att kasta ur sig påståenden som han inte kan bevisa och som med största sannolikhet inte är sanna. För de flesta kan ett sådant påstående bara verka lite ”far out” och löjligt men då har de inte suttit i min ände av näringskedjan. Det är nämligen inte första gången som någon skrivit till mig och oroat sig för samma sak.

Lustigt nog visade det sig att killen också kände Assiye som jag spelade in programmet tillsammans med i dag! Världen är liten.

Ringde sjukhuset och pratade med en sköterska om hur mamma haft det i dag. Och det var positiva nyheter. Hon är visserligen långt ifrån bra men kan i alla fall ta sig upp med hjälp nu och sover inte lika mycket. Det är andra dagen i rad som hon är lite bättre nu. Skönt.

De två sista timmarna av kvällen fram till 01 har jag ägnat åt att svara på vanliga brev där jag ligger efter samt att skicka iväg elva bilder tagna i studion i dag till producenten för programmet. Hon ska väl lägga ut någon eller några på SR:s sajt antar jag.

Så här såg det ut i den lilla hemtrevliga studion under programmets inspelning.

wollterp4_02

Loading