Niklas på AFU

I dag körde Niklas ner till Norrköping och AFU för att göra ett reportage om arkivet för skolan. Blir det bra ska han försöka sälja det till tidningar. Med sig hade han också en hel del videoband, tidskrifter, böcker och papper som jag samlat på mig och som ska in i arkivets samlingar. Halva bilen var full med sådant medan andra halvan bestod av kassar med böcker som ska ner till Tidans antikvariat. Ni kan se en bild av honom på Håkan Blomqvists blogg.

Själv har jag fortsatt sortera papper ur den svenske ufologens samlingar, ett digert jobb.

Och så är det ostbågens dag! Den finaste bland dagar och som vi firar genom att klämma i oss två påsar ostbågar och några flaskor äppelmust på jobbet. Bågarna står jag för medan Bosse har investerat i alkoholfri must av märket ”Årets skörd svensk äppelmust av Cox orange Belle de Boskoop” från Kiviks musteri. Gott! Och som om det inte räckte med detta så korkade vi upp en liten flaska must från Förslöv också, den här gången gjord på Ingrid Marie.

Men mest har jag jobbat som vanligt med att skriva om protesterna i Ryssland mot Putins omdiskuterade valseger.

Vännen Roger mejlade ett litet fynd som han själv hittat på CBS5:s hemsida. En film som handlar om hur en polisavdelning i Arizona under de senaste tio åren faktiskt gett sig tid att undersöka allmänhetens rapporter om spöken, bigfoot och ufofenomen. Nu får vi inte se några bevis i program, bara en del rapporter, men inslaget är intressant av bara det skälet att polisen faktiskt gett sig tid att undersöka dessa fenomen. Mycket bra givetvis. Nu undrar vi ju vad de har kommit fram till. Kanske någon annan tevekanal kan berätta detta.

En kul artikel blev skriven under kvällen, efter det att vi ätit nasigoreng på Scoopet, och det var om en nygammal teori om varför ”Titanic” kolliderade med isberget för snart 100 år sedan. Det är en brittisk historiker som hittat fakta som styrker att det just den kvällen, och på just den platsen, rådde speciella atmosfäriska förhållanden som gjorde att isberget inte syntes.

Tim Maltin, som historikern heter, visar att flera fartyg i området hade observerat att föremål inte syntes som de skulle nära horisonten. Enligt Maltin dolde detta omvända hägringsfenomen isberget under horisonten tills fartyget var så nära som cirka 1,5 kilometer och då var det för sent att hinna undvika det. En spännande teori som kommer att presenteras i mera detalj i en ny bok som jag ännu inte hittat på Amazon. Titeln är i alla fall ”A Very Deceiving Night” för den som vill hålla utkik.

Det blev som vanligt en massa men nu ska jag packa ihop och åka hem. Där väntar bara Markus eftersom Anneli är på kurs och Niklas alltså sover i Norrköping i  natt. Hos Tobias Lindgren på rapportcentralen och hans katter för att vara exakt.

Loading