Mot Peru

image

I dag bar det av mot Lima med första stopp på Schiphol i Holland. Planet lyfte vid 06.20-tiden och vi var framme i Amsterdam 08.35. På bilden ovan kan ni se mig på rullbanan mot nästa terminal med reselektyren i högsta hugg – en nostalgikick i form av von Dänikens klassiker. En bok som en gång i tiden väckte mitt intresse för mycket av det vi nu ska se i Peru.

Nu strulade det till sig med våra sittplatser på planet från Amsterdam, som lyfter mot Peru 12.30 för att landa 18.10 lokal tid, så tre av oss får sitta tillsammans medan den fjärde hamnar ett par rader bakom. Vi gjorde flera tappra försök att ändra på detta, både på Arlanda och på Schiphol men hittills utan resultat.

På Arlanda träffade vi Carl-Anton och Eva som hade kommit med taxi från Nyköping. Max Magnus hade sovit på Arlanda i natt! Och snart var alla Stockholmsresenärer på plats – en del skulle flyga från Göteborg.

Här på Schiphol har vi gott om tid. Nu har vi shoppat böcker att läsa, i mitt fall John Le Carrés senaste ”A delicate truth” som verkar lovande. Markus köpte del två av ”Hunger games”, Anneli ”50 shades of grey” och Niklas ”Brief encounters with Che Guevara”.

När vi landar i Lima då har vi varit i luften cirka 12 timmar. Så ser det ut. Vi får se hur dagen utvecklar sig.

/…/

Och nu är vi framme efter den långa men lugna flighten. Mycket mat och gott och nästan ingen turbulens. Jag hann till och med läsa ut Carré. Vi bor centralt på Hotel José Antonio i Lima där vi checkade in vid 21-tiden efter att ha blivit upphämtade av vår guide Alex på flygplatsen där han mötte oss med en svensk flagga i handen.

Det blev många kära återseende eftersom flera i gruppen har rest med Alex och hans familjs resebyrå tidigare. Carl-Anton och Anders Persson fick stora kramar.

Incheckade och klara gick vi och pojkarna ut för att äta längs Avenida Larco. Vi hittade en liten restaurang som hette Mama Olla på en sidogata och beställda in smörgåsar, det hela gick på 88 sol med dryck. Innan vi gick hem för att sova några timmar (ska upp 04 i morgon) så avlutade jag och Markus denna 31-timmarsdag med ett besök på den lokala närbutiken. Men nu är klockan 22.30 och det ska bli skönt att sova.

Anneli på Mediterranean Sandwich Bar.
image

Loading