Tidan, Falköping och föredrag i Göteborg

arkivcsfdrahg15112
Rubriken kunde också ha innehållit ett besök i Västerås där jag träffade Håkan E och plockade upp lådorna med UFO-Aktuellt (senaste numret) som nu ska distribueras ut till Presstop-butikerna. Plus en snabb frukostburgare på McD i Arbogas utkant. Men först efter en liten rundtur i södra Sverige.

För efter att ha inlett dagen med att lämna Anneli på jobbet och plockat upp UFO-Aktuellt så körde jag till Tidan och Böckernas hus för att lämna 17 kassar med böcker och prata bort en stund med Peter över ett par räkmackor. Som vanligt kom det in intressanta kunder som vi också kunde prata med, bland annat en kvinna som jobbat i Saudiarabien och som berättade hur det var att vara kvinna där och att hon var mycket glad över att bo i Sverige.

Efter Tidan körde jag till Falköping för att träffa Sven Andersson i hans av böcker belamrade hem. Sven är alltid kul att prata med men tyvärr hade jag bara lite drygt en timma över att träffa honom eftersom jag var tvungen att hålla tiden för mitt föredrag i Göteborg.

Sven skickade med mig ett par böcker och några bilder. En av dem en bok om Alhambra till Anneli, en annan en bok av Buzz Aldrin till mig.

Ett stopp i Herrljunga hann jag i alla fall med och investerade i min hittills dyraste halva special med gurkmajonnäs – 60 kronor! Rena rånet. Så korvkiosken vid stationen ska ni undvika för även om portionen var väl tilltagen så kostade den 24 kronor mer än i Vällingby vilket säger en del.

Svängde av till antikvariatet i Floby också men det var stängt. Trist. Ett stort hus fullt med böcker som såg riktigt spännande ut. Det får bli en annan gång.

I Göteborg hade solen hunnit sänka sig när Anders Persson dök upp för att hjälpa mig kånka kassar och dator till lokalen där Arkivverksamma i Väst bjudit in mig att hålla föredrag. Vi skulle starta klockan 18.30 men jag vill alltid vara på plats i tid för att allt ska funka.

Det var trevliga lokaler och dessutom sålde de en del utrangerade böcker som jag slog till och köpte tre till AFU.

Och även de som kom för att lyssna var ett glatt gäng som vi minglade och åt en macka med innan jag drog igång föredraget som var uppdelat i två delar med en om AFU på 50 minuter och en på dryga timman med lite UFO-Sverige och själva ufofenomenet. Och publiken var imponerad av AFU:s verksamhet och kände väl igen sig i mycket av det jag berättade, inte minst i den enorma arbetsbörda det innebär att försöka hinna med allt.

Kul att Mikael Sjöberg dök upp! Tidigare aktiv inom UFO-Sverige och nu arbetande på tingsrättens arkiv i Göteborg. Det var ett tag sedan vi sågs men nu hann vi i alla fall prata en kort stund. Och det är hans bild ni kan se här ovan.

När allt var klart åkte jag och Anders hem till hans lägenhet på Hisingen för att äta en macka (ett antal faktiskt), ta en öl (två) och titta på teve en stund. I morgon åker jag till Malmö och Köpenhamn.

Peter låter sig väl smaka.
peter151112cs
Och på plats för att möta kunder.
peterbookhouse151112
Sven Andersson tog emot hemma bland böckerna.
sven151112falk
Floby antikvariat. Välfyllt men tyvärr stängt.
floby15112stangt
Lite prat bland arkivgänget innan jag börjar föredraget.
arkivprat151112cs

Loading