Förberedelser för England

campometeoritencs1609
Så är det sista dagen hemma i Sverige på ett tag och jag har ägnat den åt att förbereda och fixa saker som måste bli gjorda innan jag och Carl-Anton Mattsson åker mot England i morgon. I min och Annelis Toyota, precis som vanligt.

Så jag fortsatte gårdagens bilvårdsprogram med att torka rent den inuti och sedan körde jag och tankade fullt samt gav den en guldtvätt på Trippel-K. Har också lastat in plankan som vi behöver ha med oss, det är den som ska stå mellan ett fullpackat bagage och våra nackar när vi kör böcker och tidningar. Bra om man måste bromsa (vi får inget i huvudet) och bra när det gäller att kunna lasta så högt som möjligt.

Slog en signal till Tobias och grattade på den dubbla fyrdagen. Han satt på balkongen och njöt av värmen men hade också jobbat vidare på de idéer vi diskuterade i går och som alla som går fältundersökarkursen i höst kommer att få ta del av.

Ringde också mamman till en ufoobservatör som minns hur hon på morgonen efter sonens observation, troligen i augusti 1977, gick ut på gården och såg ett runt område där gräset pressats ned bara några meter från huset. Frågan är om detta hänger ihop med sonens iakttagelse på natten innan.

Passade också på att ringa Tony Ekberg i föreningen för att höra hur läget är. Han är tillfälligt sjukskriven men lät som han mådde ganska bra. Tony kommer att jobba med äldre olösta fall i en så kallad cold case-grupp inom föreningen under hösten.

Blev en del annat praktiskt gjort också. Som att stryka skjortor som ska med på resan. Och så fick jag åka till posten då en kvinna skrev till mig på Facebook och ville köpa min bok om sekter som hon ska ge till sin man i present.

Och så ringde jag Vimmerby Tidning som har en artikel om ett ”mystiskt” fenomen på himlen i dag. Nu är det ju inte så mystiskt utan det gamla vanliga får man väl säga, nämligen en solbelyst kondensstrimma från ett vanligt trafikflygplan. Det är säkert inte sista gången som liknande artiklar kommer att dyka upp. Här kan ni läsa Vimmerby Tidnings uppföljning med mig.

Sedan ringde Aftonbladet i samma ärende och det lustiga var att de hade talat med astronomen Maria Sundin – och hon hade identifierat kstrimman som en bolid! Nu har den goda Maria fel och det är inte första gången som en astronom trampar i klaveret när det gäller himlafenomen. Maria och hennes kollegor är experter på helt andra saker än det UFO-Sverige kan efter snart 50 år i misstolkningsbranschen.

På tal om meteorer så har arbetare i Argentina hittat vad som beskrivs som världens tredje största meteorit. Ni kan läsa om fyndet här. Jag har en liten bit av denna berömda meteorit – den spred sina delar över ett stort område – hemma och ni kan se den på bilden överst i bloggen.

Petade in ytterligare en bok i min bibliografi över svenska faktaböcker som tar upp ufo så nu är antalet 553. Det finns säkert fler.

När så Niklas dök upp framåt sena eftermiddagen höll jag på med det sista i tacosförberedelserna. Anneli var på AW med kamrater så jag och Niklas smällde i oss en ordentlig laddning själva. Sedan såg vi på ”Edward Scissorhands” på dvd och Anneli anslöt framåt slutet.

Kul att ha grabben hemma en stund och vi avslutade kvällen med att bada bastu tillsammans när Anneli lagt sig. Satt sedan och pratade om mumintrollet framåt midnatt och delade på en kall öl medan vi svalnade efter bastubadet. Niklas håller precis på och läser om ”Mumintrollet på kometjakt” som i senare upplagor heter ”Kometen kommer” och i sin första utformningen ”Jordens undergång”.

Men nu är allt packat och klart inför morgondagens resa mot Tyskland.

Loading