Grabbträff

Upp i ottan och på väg att gå ut till bilen för att ta mig och Markus till Mariestad där jag ska träffa mina gamla kompisar (vårträff) och Markus ska tillbringa helgen hos kusinerna utanför Kinnekulle. För min del blir det innebandy, efter att vi har fikat på Lundstedts, och sedan iväg till Torsö för gemensam matlagning och prat (med kubbmatch) som kommer att vara långt in på småtimmarna.

På vägen ner till Mariestad satt Markus (rätt sömnig) och skrev lite på en svenskauppgift på min gamla bärbara. Den ska han få låna med sig under helgen för att kunna fortsätta jobba på. Ämnet var vad han tror kommer att hända honom i framtiden och det ska bli spännande att se vad han kommer att skriva.

Nere i Mariestad åkte jag direkt till Ekby och lastade av tolv kassar med böcker hos Raili och Ingemar och sedan lämnade jag av Markus hos farmor. Själv åkte jag iväg ett snabbärende för att lämna två exemplar av naturfenomenboken hos en familj i Mariestad som hade beställt dem. Sedan tillbaka till farmor och Markus innan det var dags att åka till bolaget för att handla öl inför kvällens träff.

Samlingen skedde som vanligt på Lundstedts men de flesta hade jag redan sprungit ihop med på bolaget – plus ett par gamla vänner från Mariestad som inte ska med i kväll. På fiket samlade vi oss över mackor och kaffe (i mitt fall dricka), pratade lite strunt eftersom det var ett halvår sedan vi sågs sist och styrde sedan stegen till Oxen där vi köpte sill och potatis plus karré och potatissallad.

Vi håller alltid en strikt dagordning vid våra möten. Slumpvis samling på systembolaget, ordinarie samling på Lundstedts, fortsättning på Oxen och idrottssamling på (i det här fallet) Vänershof. För det var där som vi skulle spela vår två timmar långa innebandymatch. När jag kom dit så var det som om inget hade förändrats på 35 år. Till och med lukten var den samma. Målarfärgen flagnade lika stiligt och ungarna av i dag hade kastat blött papper i taket precis som vi. 

Själva planen är kanon för innebandy. Här står inga farliga bänkar och lurar i kanten utan det finns naturlig sarg på båda långsidorna. Näten på kortsidorna funkade bra som uppfångare när någon fick en extra tackling i ryggen. Eftersom vi är gamla nog för att han förlorat allt sans och vett så körde vi som dårar i två timmar med två korta pauser för lite vattendrickning och pustande. Jag, Bosse Andersson, Gunnar Johansson och Kjell Eriksson blev ett lag mdan Lars Erlandsson, Per-Åke Blomquist, Leif Karlsson och Timo Taiminen blev det andra.

Det blev en jämn match som slutade 32-27 till ”di andre” men å andra sidan så vann vi båda gångerna som vi sa att sista målet skulle vinna. Vi har en tendens att strula till det här med regler vilken sport vi än spelar. Själv är jag nöjd med att ha lobbat in ett mål från halv planen över Per-Åke som då fungerade som flygande målvakt. Bollen smet in precis under ribban. Sådant kan man leva länge på.

Sedan vi släpat oss ut från omklädningsrummet till bilarna så drog vi mot Torsö, förbi en dikeskörd postlångtradare som såg ut att bli en svår uppgift för bärgaren. 

Det går nog inte att få en finare kväll så här års. Varmt och solen sken och så några timmar i glada vänners lag. Kubbpåsen låg och väntade medan vi käkade lite jordnötter och oliver och drack en ljummen pilsner. Det skulle dröja någon timma till innan kylskåpet gjort sitt. Ett antal sillar och potatis plus en sallad och Läckösnaps stod på förrättsmenyn och jag kan garantera att det smakade alldeles utmärkt även om snapsvisorna var sisådär.

Kubbmatchen blev en enkel affär. Tyvärr hade ju Olle gått och blivit förkyld så den riktiga hatstämningen infann sig aldrig men vi krossade ändå det andra laget med 2-0 trots att vi fick Stefan Svensson som förstärkning till andra matchen. Nu fanns det de som menade att vi egentligen förlorade på grund av en teknikalitet men domaren ingrep aldrig och allt slutade väl.

Huvudrätten blev grillade karréer med potatissallad och kall öl (nu hade kylskåpet gjort sitt) varefter jag och Gunnar visade bilder för församlingen. Gunnar hade en bunt fantastiska fågel- och djurbilder från Galapagos medan jag körde lite trevliga kort från det glada 70-talet där vi såg en smula yngre ut men i stort sett ägnade oss åt likartade aktiviteter som i dag.

Framåt midnatt pratade jag med Niklas stående på en liten bergknalle utanför stugan, den enda platsen med vettig mottagning. De hade vunnit sin kvartsfinal och gått vidare till spel i morgon. Bra gjort av ett lag som haft det rätt kämpigt i år.

Vid 02.30-tiden så packade vi ihop oss efter att ha lyssnat på en nyutgiven cd med K-fors City Rockers vilket i klartext betyder Lars Erlandsson, Gunnar Johansson och Per-Åke Blomquist (på trummor!). Jag matade omedelbart in ett gäng av låtarna i min bärbara dator för att kunna njuta av dem när helst jag vill. Det blir nog inte särskilt ofta.

Slutet. Inte lätt att ta förlusten i innebandyn.

torsoapril109

I kubb ska man ha alla kubbarna kvar på sin sida. Det har inte det andra laget fattat.

torsoapril209

Något lag måste ju vinna…

torsoapr309

Loading