Beslut om ny upplaga för ”Mötet i gläntan”

Den andra upplagan.

I dag beslutade Jag, Carl-Anton Mattsson och Dan Mattsson att ge ut ännu en upplaga av ”Mötet i gläntan”, alltså berättelsen om Gösta Carlssons observation i utkanten av Ängelholm den 18 maj 1946. Det är ju 75 år sedan så det känns rätt att trycka upp boken igen eftersom de två första utgåvorna, 1995 och 2015, är slutsålda.

Boken kommer att tryckas i 300 exemplar och vi har redan 43 beställningar på den nya upplagan eftersom jag kontrollerade intresset i slutet av förra året. Vi hinner inte göra några särskilda ändringar.

Det blir lite nytt i förordet och så ett förändrat omslag plus några korrigeringar. Men det har tillkommit många nya läsare sedan 2015 så vi tror att det finns ett uppdämt behov här.

Pratade med Håkan E om detta eftersom det blir han som får ta hand om själva produktionen och mejlade över den nya texten till honom under kvällen.

När jag ändå hade skallen inställd på ”Pollenkungen” ringde jag hans tidigare arbetskamrat Börje i Helsingborg och vi beslutade oss för att ses i sommar om allt gått bra med vaccineringarna. Dessutom ringde jag guiden Ingrid Persson Skog som ni kunde se i ”Landet runt” i söndags, det är ju hon som kommer att visa runt den 18 maj men också vid några tillfällen under juni och juli, och då tänker jag vara med vid åtminstone ett tillfälle.

Vi hade ett långt och bra samtal och jag ser verkligen fram emot att kunna vara med henne i gläntan under en guidning.

Under dagen ägnade jag också några timmar åt att börja förberedelserna för Eurovision genom att samla en del länkar och lyssna på en del av låtarna. Hann en bit på väg och det kändes bra att vara igång eftersom det är väldigt mycket som måste förberedas. Fick också min ackreditering godkänd i dag så nu kan jag beställa flygbiljett till Nederländerna.

Kom mig iväg till Komethallen också för att spela en något senare badmintonmatch med Stefan än vi är vana vid, klockan 12 eftersom det passade Stefan bättre. Det blev en något lite bättre match den här gången, kanske för att jag lyckades vinna, men minnet är ju selektivt. I vilket fall slutade den 9–15, 15–6, 15–12.

Direkt efter matchen åkte vi hem till Stefan för att plocka upp två kassar med UFO-Aktuellt som ska till AFU och några kassar böcker som Stefan och hans familj skänker till arkivet för försäljning. Det tackar vi för!

Under tiden fortsatte min insamling på Facebook och den har gått bra även i dag och nu fick jag också fortsätta att tacka alla de nu närmare 500 som grattat mig sedan Facebooks knäppa ”avstängning” släppts. Det är verkligen konstigt att man inte ska kunna skriva några hundra svar till folk utan att man blir misstänkt för att spamma.

Har också jobbat en stund med skyddsombudsprojektet och sett till så att en medarbetare som fått ryggproblem snabbt fått hjälp i form av ett särskilt bord som kördes hem till henne under dagen.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli pannbiff med potatis och hann äta klart vår middag innan Markus dök upp från Bromma GK där han träffat en kille som han jobbar ihop med. Sedan tittade vi på en Charlie Chan-film tillsammans men jag höll ett öga på Messenger också för att svara vännerna Peo och Steve som hörde av sig.

I säng före 01 blev det i alla fall.

 122 total views,  2 views today