Guidning på AFU och poddinspelning i Norrköping

I dag spelade jag in en timslång podd för Norrköping Lounge där Maria Hultberg intervjuade mig.

Tog bilen till Norrköping i morse för att vara med och spela in en timslång podd under rubriken Norrköping Lounge som är en produktion som görs av kultur- och fritidskontoret i Norrköping i samarbete med Linköpings universitet. Den beskriver sitt innehåll så här: ”I podden Norrköping lounge möter du spännande personer som i sitt arbete satt Norrköping på kartan.”

Maria Hultberg intervjuade mig om AFU, hur UFO-Sveriges undersöker rapporter, mitt eget intresse och Nammajaure. Och det blev ett riktigt bra samtal som jag tror kommer att sändas i morgon.

Efter inspelningen pratade vi en stund och två andra som jobbade med podden anslöt från kontrollrummet och var helt fascinerade av det vi pratat om. Det är ingen tveka om att ämnet intresserar många och att intresset verkligen är på topp just nu.

Tog bilen till närmaste Max och köpte ett mål och en ostburgare innan jag körde mot AFU åt jag den lilla. Framme på arkivet träffade jag Anders, Tobias och flera andra som jobbade där i dag. Det är nästan alltid en fyra, fem personer på plats här och det känns verkligen som en arbetsplats.

Åt upp resten av måltiden innan jag tog med fotografen Christian Ekstrand till ufobiblioteket där han skulle fotografera mig för Norrköping Lounge-podden. Christian var ett proffs, riggade upp ett par blixtparaplyer och regisserade mig medan han brände av ett antal bilder.

Christian Ekstrand.

13.30 var det dags att ta emot Karolina Westesson, My Slögher och Rasmus Råsmark, som rekade inför inspelningen av filmen ”UFO Sweden” som startar i höst. Bland annat ska en föreningslokal byggas upp i Crazys studio i Norrköping. Och AFU och UFO-Sverige lånar ut rekvisita och inspirerar till sådant som kommer att ingå i filmen.

Vi gick från lokal till lokal och varje gång vi öppnade dörren gick det ett sus från gruppen. Inte minst från scenografen My som såg nya möjligheter hela tiden. Tror vi hann med sju lokaler sammanlagt och det var ingen tvekan om att hela gänget var djupt imponerade. Rasmus hade varit hos oss förut men för de båda tjejerna var det premiär.

Rasmus Råsmark ser glad ut medan övriga sysslar med annat.

De fick plocka med sig en del böcker som vi har många exemplar av och alla valdes efter sina häftiga omslag. För oss som ser detta varje dag var det kanske lite svårt att förstå fascinationen men vi har ju blivit hemmablinda sedan länge.

Ännu en spännande bok.
Och visst finns det mycket kul på AFU!

När de tre vände hemåt efter flera timmar hos oss kunde jag sätta mig en stund och prata med Anders och Tobias en stund. Inte ofta vi har tid med sådant så det var kul att prata lite i lugn och ro. Och jag hade tid eftersom jag skulle hämta upp Markus på Bromma GK 18.30 så när klockan blivit 16.30 drog jag.

Innan dess hade jag också spelat in ett filmklipp från nya lokalen och tagit en massa bilder som Isaac Koi i London ville ha.

Väl framme på golfklubben hade Markus fått fler kunder så jag fick sitta i bilen och vänta i 40 minuter med radion och Danmark–Belgien på i radion. En kanonmatch som vi hann se de sista åtta minuterna av hemma. Riktigt synd om danskarna som förlorade med 1–2 i en match som de ägde under första halvlek.

Anneli hade dukat framför teven så vi åt vår kyckling med färskpotatis där.

Tog en fotbollspaus när Nederländerna–Österrike började klockan 21. Då hade Anneli hunnit prata med Raili som faktiskt kom ihåg vårt samtal i går och fortfarande såg fram emot att flytta till boendet på Ullerås. Riktigt bra att hon mindes detta.

Skötte om en del epost också och lade in en bild som Tobias gjort till nästa nummer av UFO-Aktuellt på sidan Rapportcentralen noterar. Det tar sig.

Sist på kvällen jobbade jag en stund till med UFO-Aktuellt och kunde skicka över 19 färdiga sidor till Stefan för korrläsning. Så det blev sängen 00.30.

 156 total views,  1 views today