Stabsmöte och ufojobb

På förmiddagen har jag suttit i ett utökat stabsledningsmöte med DN och diskuterat ekonomi, personalfrågor och annat. Men största delen av dagen före lunch har gått ill samtal och mejl med ufoanknytning.

Bland annat fick jag ett mejl från en svensk filmare som planerar en film med ufotema (alltså inte Crazy Pictures). Vi har haft en del kontakt tidigare så den fortsätter vi.

Pratade också med guiden i Ängelholm inför mitt och Annelis besök i gläntan på måndag och med en reporter på lokaltidningen om den nya upplagan av ”Mötet i gläntan”.

Eftersom jag såg att TMZ hade en intervju med senator Marco Rubio satte jag mig och skrev en kort version och lade ut på Facebook, en version jag sedan byggde ut och publicerade som en artikel på DN.se när jag kom till jobbet.

Har också ägnat en del tid åt att förbereda en ram för en artikel till på fredag så att jag snabbt kan lämna något när rapporten väl blir offentlig.

Värmen har hängt i och det är riktigt mycket sommar. Men som vanligt har jag väldigt mycket att göra inne… Bland annat har jag jobbat vidare med planeringen för Skåneresan och pratade med DN:s fotograf Anders Hansson i Malmö för att kolla att allt är på plats för mitt besök på DN:s redaktion där på måndag.

När jag tog taxin till jobbet hade jag med mig Forskning och framsteg och läste en liten artikel om Antikytheramekanismen. Denna ett par tusen år gamla ”dator” byggd med kugghjul på ett sätt som är oerhört imponerande.

Under kvällen blev jag intervjuad av Washington Post om den kommande uforapporten. En journalist vid deras utrikesavdelningen mejlade och sedan ringde hon upp. Frågorna gällde hur reaktionerna i Sverige varit på det som nu händer i USA och om jag hade några exempel på intressanta fall. Det hade jag.

Vi pratade en kvart och sedan skickade jag över lite mer information som hon ville ha.

När nyheten om att Huawei förlorat i domstol och nu utesluts från den svenska 5G-budgivningen ringde jag bolagets Nordenchef Kenneth Fredriksen och intervjuade. Han var inte glad, vilket man kan förstå. Men såväl Säpo som Försvarsmakten har sagt att Huawei kan utgöra ett hot genom att göra det möjligt för Kina att spionera på användarna.

Efter matpaus i Lilla Asiens tecken (Hoisinanka) var det fortsatt jobb hela kvällen men vi hann också med att äta lite glass eftersom många är på väg att gå på semester. EM-fotbollen gick min väg i kväll och jag är därmed fortfarande kvar i toppen av DN:s EM-tips men det vill mycket till om man ska lyckas vinna den. Allt avgörs i morgon när de fyra sista matcherna i gruppspelet avgörs.

I morgon jobbar jag hemifrån.

Loading