Till Leif och Berit via Simrishamn

Ikea i Älmhult.

Det blev ett tidigt uppvaknande på den stora luftmadrassen i köket hemma hos Rickard och Victoria så natten blev kort men eftersom en solig morgon väntade utanför så gjorde det inget. När de flesta hade kommit upp blev det frukost på verandan men jag och Anneli hade planerat en tidig avfärd och så blev det.

Vi gjorde några stopp på vägen ner, det första på en mack utanför Värnamo där jag tog en tjugo minuters ”cat-nap” för ett känna mig pigg. Det andra i Älmhult där vi tog lunch på Ikea. Ni kan se oss på bilden här ovan.

Istället för att ta Europavägen ned svängde vi av vid Ljungby och tog småvägar till Simrishamn. När vi passerade Kivik pågick marknaden som bäst med bilar och folk överallt. Tjockt på parkeringen. Vi valde att inte stanna.

Rosenträdgård.

Slutmålet på denna första delen av vår resa var rosenträdgården i centrala Simrishamn där de flesta rosorna tyvärr var överblommade. Och hett var det, säkert närmare 30. Efter en vandring bland blommorna gick vi ner till hamnen efter att ha köpt glass på gågatan men så snart den var färdigäten gick vi tillbaka till bilen och körde till Leif och Berit i Löderup. Två kamrater som jag har känt större delen av mitt liv.

Under resan ner, som tog sina modiga timmar, lyssnade vi på OS-referat i sportradon, inte minst de svenska handbollsdamernas vinstmatch över Spanien. Och då var det kul att veta att vår Niklas satt på plats i arenan i Tokyo för att bevaka matchen för TT.

Handbollshallen i Tokyo.

Bilden ovan skickade han från hallen strax innan matchen skulle börja.

Det var riktigt roligt att träffa Leif och Berit igen, för det var ett antal år sedan. Det fanns mycket att prata igen för oss alla. Anneli ville bada så vi gick ner till stranden i den härliga eftermiddagsvärmen och sedan satte vi oss på verandan och pratade innan det blev mat och sedan mera prat fram till 23.30.

Leif och Berit bor riktigt trevligt här på Skånekusten och de har utökat huset sedan vi var här senast. Och de bor här permanent sedan rätt länge nu. Det känns lite långt bort för oss som bor i Stockholmsområdet men så har ju var och en sitt eget centrum kring vilket allting kretsar.

Ska jag nämna något annat denna söndag så är det den bolid som syntes över västra Sverige och södra Norge strax efter 01 natten till i dag. Det har varit tre hyfsat stora bolider på mindre än ett år nu och kanske, kanske trillade även den här ned och går att hitta som en meteorit. Men det blir inte enkelt.

Jag och UFO-Sverige fick in flera rapporter om den och en kille skrev att det var ”det sjukaste jag sett”.

I morgon blir det Borrby igen.

Berit och Leif och Anneli och jag.
Anneli badar vid Löderup.
Tefaten finns överallt numera.

 211 total views,  1 views today