Prat med ny medlem och bildsortering

Helsingborgs Dagblad 25 juli i år.

I dag kom äntligen ett exemplar av Helsingborgs Dagblad från den 25 juli, där jag var intervjuad om den nya upplagan av ”Mötet i gläntan”, i brevlådan. Det har varit en lång väg hit. Jag brukar be om ett exemplar av de tidningar jag är intervjuad i eftersom AFU ska ha ett ex för framtiden.

I övrigt har jag pratat en lång stund med en ny medlem i UFO-Sverige, en man som arbetar inom Försvarsmakten och som har en lika nykter syn på ufo som jag och många av mina kollegor i styrelsen har. Jag hoppas att han har möjlighet att gå kursen i höst, men det kunde han inte svara på direkt eftersom familjen tar sin tid. Fyra barn tar sin lilla tid, det förstår jag.

Trots tidsbristen tackade han ja till att ställa upp i en av de arbetsgrupper UFO-Sverige just nu håller på att sparka igång.

Satte mig också och skrev lite på min växande bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat på ett faktamässigt sätt. Så nu har antalet titlar ökat till 681 och jag har inga illusioner om att jag hittat alla. Men utan tvekan de allra flesta.

Har också fortsatt att tömma min mobil och sortera in bilderna i mappar på mina externa hårddiskar. Viktigt att alltid hålla ordning på sina foton eftersom man ska hitta dem senare.

Hjälpte också Ole i Oslo med fyra bilder med spökraketkoppling som han behöver till en artikel. Mycket av det jag gör en normal dag går ut på att serva andra med olika uppgifter.

På jobbet flöt det på som övriga arbetsdagar den här veckan. Fick ett intressant tips som jag får titta närmare på när hela Afghanistanturbulensen lagt sig. För just nu händer det väldigt mycket i det sargade landet och vi är många som undrar hur det ska sluta. Kommer talibanerna att hålla sina löften? Kommer de att visa sig ha en mjukare inställning till människorättsfrågor och frågor kring kvinnors rättigheter än vad de hade för tjugo år sedan?

Återstår att se.

När det blev dags för mat gick jag, Björn och Kalle över bron till Pizzeria Lilla Essingen, eller Ibolina som vi fortfarande kallar den. Jag tog en kebabrulle och de andra var sin pizza och sedan satt vi ensamma i ett hörn och åt.

Under de senaste dagarna har jag fått fler mejl från helt okända personer som vill berätta om ufoobservationer eller bara ställa frågor än jag brukar få. Vet faktiskt inte varför. Men jag svarar alltid alla även om det kan ta lite tid ibland.

Hem vid 01.

 222 total views,  1 views today