Sovmorgon

dagbladet19660924

Härligt med sovmorgon! Gick inte upp förrän strax efter åtta i dag vilket betydde mer än tre timmar extra sömn mot en arbetsdag. Satte mig i soffan och började göra i ordning Jens Tellefsens samling med material som han donerade till AFU tidigare i våras. Försökte bringa lite ordning i klippen som måste klistras in och skrivas på men som så många andra så har han slarvat med att skriva på en hel del av dem så det är omöjligt att veta ur vilken tidning de kom och vilket datum de publicerades. Det sänker värdet på artiklarna ordentligt.

Klockan 10 ringde en elev från en journalistutbildning i Lund som vi hade avtalat tidigare i veckan. Hon gjorde en tjugo minuter lång radiointervju som skulle bli hennes slutarbete inför examen. Bara att hoppas att hon fick ihop den på ett bra sätt. Det var frågor kring UFO-Sveriges arbete, några fall och en hel del kring hur allmänheten set på ufofrågan.

Ett viruslarm gjorde att jag kontaktade Mikael Sjöberg. Två av mina kollegor hade fått virusvarning när de gick in på bloggen men Mikael kunde till slut reda ut att det bara var ett falsklarm. Ingen fara att titta in här alltså. Det finns inga dolda virus.

Ägnade också ett par timmar åt att städa skrivbordet i datorn. En hel del filer blir liggande där utan att ha sorterats in ordentligt men nu tog jag ett ordentligt tag. Eftersom jag sparar allt jag har på två extra externa hårddiskar plus alla bilder även på en tredje så riskerar jag inte att tappa bort något om datorn kraschar.

Efter att ha petat i mig lite mat och mött Markus i dörren så åkte jag till banken för att fixa lite inför Australienresan. Var förbi pappersinsamlingen också men det skulle bli en resa till tippen också innan kvällen var här. Gick äntligen igenom de flyttlådor med böcker som har stått i garaget sedan Andrea skänkte dem också och så klippte jag min del av gräsmattan – grabbarna gjorde sin redan i helgen. Försökte vara rädd om gullvivorna och de blommande smultronen.

Niklas har haft fysikprov i dag och det gick bra. Mötte honom vid bilen när jag var på väg att köra Markus till golfträningen. Markus var också nöjd eftersom han fått veta att han vunnit en check på 250 kronor i golfbutiken då han vunnit förra veckans onsdagsgolf. Första prispengarna!

Anneli dök upp lite senare än vanligt men efter att ha gjort en fantastisk god panerad (ekologisk) torsk med färskpotatis (som jag drack en trevlig Mikkeller Simcoe Single Hop IPA till) så drog vi iväg för att veckohandla medan Niklas åkte till pizzaavslutning för sitt innebandylag.

Resten av kvällen har gått åt till att titta på en tigerfilm som jag ska skriva om för DN, klistra in amerikanska och norska urklipp ur Tellefsens samling och så skriva lite blogg. Artikeln ovan är ur Dagbladet [Oslo] den 24 september 1966. Nu är klockan 01.30. Time to sleep.

forts..

Loading