Lunch med DN-vänner och Japanafton

Eftersom japaner älskar att göra v.tecken så….

På förmiddagen läste jag ut ”Rex Machina” – Anno 2076” och skrev en recension som jag skickade in till Bibliotekstjänst. Boken är del två i en serie och nu väntar vi på trean. Jag gillade ettan skarpt och tvåan var också bra så Johan Leth har skött sig även denna gång.

Parallellt har jag börjat läsa Andrea Wulfs biografi ”Vetenskapens bortglömde hjälte: Alexander von Humboldts äventyr” över en av de personer som jag är mycket imponerad av och som jag har flera böcker av. Jag köpte den på Tradera för några veckor sedan och den kommer att bli min kompanjon under december. Efter att ha läst tjugo sidor måste jag säga att den är precis så bra som jag hade hoppats.

Hela gänget minus Mats.

Klockan 13 körde jag Anneli till Vällingby för att handla och sedan fortsatte jag in till Dalagatan och Melanders Fisk för att träffa några tidigare arbetskamrater från DN: Ingrid, Birgitta, Cissi och Staffan. Mats, som hade missat att vi skulle träffas 14 dök upp två timmar senare och då hade vi redan hunnit äta på huvudrätt och efterrätt.

Jag tog en gravad lax med dillstuvad potatis och så en crème brûlée till efterrätt och som vanligt var det bra kvalitet rakt igenom.

Inte så dumt.

Det var ett tag sedan vi sågs så här, 2018 faktiskt, så vi hade en del att prata om. Inte minst minnen från DN-tiden. Det är bara jag som fortfarande arbetar, resten är glada pensionärer. Och till sist dök faktiskt Mats alltså upp, precis när jag var på väg att ta bilen och ge mig iväg för att hämta upp Ylva.

Mats dök upp.

Nästa stopp var hos Niklas där jag lämnade en påse med några saker till honom och sedan körde vi vidare till Naturhistoriska där Markus var på besök tillsammans med några kompisar.

Väl hemma blev det Japansk afton där vi hjälptes åt att laga tempura som Anneli hade börjat förbereda. Men också lite wok. Till detta drack vi sake ur Niklas koppar från Tokyo och så Saporro. Inte alls dumt!

Anneli jobbar med woken.

Nu är japanerna inte några hejare på efterrätter så det fick bli vaniljglass med hjortronsylt medan Niklas visade bilder och filmer från sina veckor i Japan i somras då han bevakade OS-handboll och en del andra sporter åt TT.

Niklas visar bilder.

Det var kul att se bilderna och höra Niklas berätta om hur han jobbat och vilka problem han stött på i Japan med alla de restriktioner som fanns där då.

När Ylva tagit bussen hem tittade vi andra på adventskalendern innan det var dags även för oss att avsluta dagen. Båda grabbarna sover över och det känns jätteroligt att ha dem hemma igen om än bara för en natt.

Loading