Registerjobb och föredragsfixning

Bilen lastad inför i morgon.

I dag cyklade Anneli till jobbet så när jag kom upp var jag ensam hemma och fortsatte att arbeta med Mats och min bok. Skickade iväg hela min inlaga till Håkan så att han kunde paginera den vilket är nödvändigt då jag ska göra ett författarregister som ska ligga sist.

Men först försökte jag plugga igen några kunskapsluckor när det gällde två författare som jag inte har koll på när det gäller födelseår och dödsår. Ringde Thor-Leif Strindberg i Nässjö i förhoppning att han skulle veta något om Raymond Andreasson och Lehel Répits men det gjorde han inte- Däremot jobbade han vidare på min fråga sedan vi pratat klart och bara en kvart senare ringde han upp och trodde sig ha hittat sonen till Raymond. Och se, det stämde!

Jag letade fram numret och ringde mannen och sedan hade vi ett långt och intressant samtal. Om han kan så dyker han upp på mitt föredrag i Göteborg i morgon.

Jag ringde också ett par, som jag trodde, släktingar till Lehel Répits men det visade sig att det fanns två olika släkten md samma efternamn som flytt Ungern 1956 och kommit till Sverige. Så där har jag inte nått ända fram ännu.

Målet för dagen var att skapa ett författarregister till min bok och det tog säkert fem timmar att bara börja på. Först gick jag igenom hela boken, klippte ur varje namn och klistrade in i ett worddokument. När det var klart sorterade jag dem på efternamn och i ordning vilket var en grannlaga uppgift då det var säkert 850 namn.

Nu kunde jag hålla på med det medan jag pratade i telefon och var med på ett möte eftersom det trots allt var en enkel sak, men oerhört tidskrävande.

Skrev också en manual på engelska om hur en last från USA ska packas för att det ska fungera enligt konstens alla regler. Mejlade den till Håkan B som i sin tur ska skicka den till mannen som vi just nu jobbar med för att få hit ännu en samling.

Innan dess hade jag kontakt med Rowena på det stora transportföretag som jag har jobbat mot för transporter från USA och Kanada de senaste åren. Och där hade jag fått grönt ljus för att de kunde hantera en last från just den staden.

Vid 19-tiden var det dags för ett möte med FuF-gruppen som arbetar med att planera ett digitalt möte med våra fältundersökare den 14 maj där också jag ska vara med och prata lite. Vi drog upp riktlinjerna för mötet och lade en tidsplanering. Dessutom planerades för andra möten lite längre fram i år och nästa år.

Anneli har jobbat på en annan sak, nämligen vår semester i sommar då vi siktar på att resa till Höga kusten. Det kommer att bli en fin resa med surströmming, antikvariat, besök hos vänner och lite naturvandringar.

Framåt kvällen började jag samla ihop allt jag måste ha med när jag åker i morgon och dessutom skrev jag mitt föredrag som jag ska hålla på Humanisten på Renströmsgatan 6 i Göteborg i morgon. Platsen är Trappscenen och jag håller på mellan 19.30 och 20.30. Temat blir AFU men också en del annat. Gratis inträde, så välkomna! Ni kan läsa mer om det hela här.

I USA har Pentagon börjat informera politikerna i kongressen om det senaste när det gäller det nya UAP-kontoret som ska börja arbeta i juni. Enligt Politico är många av de tunga namnen bakom gruppens bildande inte nöjda. De menar att Pentagon inte har kommit någon vart när det gäller att visa vilka som ligger bakom kränkningarna.

En går så lång att han säger att de rapporter han har sett, och han har sett alla, visar att det inte rör sig om något som USA ligger bakom. Andra säger att Pentagon inte lagt ner nog mycket energi på att placera de resurser som behövs på rätt platser.

Sist på kvällen packade jag och Anneli bilen full med böcker eftersom jag stannar till på Böckernas hus på vägen ner till Göteborg i morgon. I säng 23.30. Det blir en lång resa ner.

 148 total views,  3 views today