Inspelning hos Crazy Pictures och podd på AFU

Albin och Paula kollar kameran.

Det blev en del tid i bilen i dag men också en hel del annat lite roligare att berätta om. Men först tog jag mig in till Dalagatan för att hämta Markus som opererat bort den andra felvuxna visdomstanden, också den här gången på Eastmaninstitutet. Och även den här gången verkar allt ha gått bra.

Men Markus fick en del lugnande och smärtstillande, som alla får, så han var rekommenderad att inte ta sig hem själv utan att någon kom och plockade upp honom. Och det gjorde jag så gärna.

Efter att ha lämnat av Markus hemma hos Anneli (som jobbade hemma i dag) var det bara att vända och köra in mot stan igen, fast den här gången tog jag av längs Essingeleden och siktade söderut mot Norrköping.

Victor Danell framför en tidig ”UFO Sweden”-affisch. Så tidig att det inte ens är rätt skådisar förutom Jesper Barkselius.

Första etappmålet var Crazy Pictures och ett möte med Albin Pettersson som ville filma en intervju med mig för en liten dokumentär som ska handla om hur filmarna fick upp ögonen för UFO-Sverige och AFU och därmed lät sig inspireras till filmen ”UFO Sweden” som de som bästa håller på att klippa och jobba med specialeffekterna till.

Vi käkade lunch i Crazys stora lokaler och sedan fick jag en liten förhandstitt på ett par korta bitar av filmen av regissören Victor Danell som också visade en del bakom kulisserna-klipp.

Victor framför en scen ur filmen och med UFO-Sverigemuggen på hedersplats.

UFO-Sverige och Crazy Pictures kommer att hålla en gemensam presskonferens lite längre fram i maj och den saken diskuterade vi också. Hittills har filmteamet ett tre timmar långt material att arbeta med och det ska klippas ned till strax under två timmar. Ett digert arbete.

Jag fick också se den två minuter och trettio sekunder långa trailer som ska användas när filmen marknadsförs i Cannes senare i vår. Riktigt häftigt!

Albin, Paula och Johannes.

Intervjun med mig gjordes av Albin med understöd av två praktikanter från Medieinstitutet i Stockholm, Johannes och Paula, och vi satt i den lokal som ska föreställa UFO Swedens föreningslokal modell 1988. Och mycket av det som syns där är lånat från AFU.

Ni kan se mig placerad i intervjustolen för den 20 minuter långa filmningen högst upp i bloggen.

På plats i UFO Swedens föreningslokal anno 1988.

Det är läckert att vandra runt och kolla hur miljön har ändrats sedan jag var här senast. Då hade man byggt upp UFO Swedens föreningslokal anno 1996. Stor skillnad! Men den här ska passa in i scener som handlar om hur Denise pappa var engagerad i föreningen och sedan försvann spårlöst.

När vi var klara var klockan strax före 14 och jag gav mig av till Matteusgården för att tillsammans med Thomas Michanek gå runt och kika på de lokaler som UFO-Sverige kommer att använda under riksstämman och expot den 28–29 maj.

Thomas kollar en vikvägg.

Med oss hade vi förs en och sedan två av medlemmarna i IOGT-NTO-föreningen som vi ska hyra av och nu siktade vi in oss på att kolla detaljer, teknik och att räkna bord och stolar. Thomas stannade kvar en stund efter det att jag åkt för att mäta upp en del av utrymmena också.

Jag fortsatte till AFU för att träffa Leif och diskutera skanningen av Björn Örtenheims papper och sedan Anders för att lasta ur lite materiel för expot och några kassar med böcker och tidskrifter som ska in i AFU:s samlingar. Vi kikade också på utrymmet där vi kommer att hålla presskonferensen senare i maj.

Poddinspelning.

Sedan dök Tobias Lindgren upp, utrustad med allt som behövdes för den podd som vi skulle spela in tillsammans med Thomas (som kom strax därefter) och som tog 25 minuter att banda. Temat är expot och allt som händer kring dessa två dagar.

Här ovan vandrar jag runt i den lokal (kuliss) som Crazy Pictures byggt upp för filmen ”UFO Sweden” och som ska föreställa föreningen UFO Swedens högkvarter 1988. Mycket av det ni ser har teamet lånat av AFU och UFO-Sverige. Nu råkar jag säga att premiären är den 22 december – rätt ska vara den 25 december. Men det finns gott om tid att lära sig den saken. Vill ni se en del av den rekvisita som är med i filmen så kommer ni att kunna göra det under expot 28–29 maj.

Sedan var klockan 17 och då hade jag och Tobias också hunnit gå igenom korret till de rollupper som vi håller på att skapa tillsammans.

Under dagen har Håkan E också skickat iväg även Mats Nilsson bok till tryckeriet så nu är båda där och nu hoppas vi att både min och Mats bok ska hinna levereras till expohelgen. Men det tror vi.

Hemma igen efter att ha kört genom två timmars ihållande regn blev det kvällsmat med Anneli och Markus och sedan tittade vi på dokumentären om Norrmalmstorgsdramat. När de övriga två lagt sig hade jag en stunds arbete framför datorn kvar. Svarade på en del mejl och mess från USA och Sverige, ett av dem från vännen George i Chicago som undrade om inte ”Mötet i gläntan” ska översättas till engelska.

Framåt midnatt var det dags även för mig att sova.

 161 total views,  1 views today