Jobbar med portugisisk presentation

Under förmiddagen satsade jag några timmar på att arbeta med min presentation på portugisiska och som kommer att handla om AFU, spökraketerna och lite annat. Den ska visas under en digital ufokonferens om några veckor – Sufoex som hålls för femte gången. Jag har haft god hjälp av Rolf, som översatt, och Kjell, som jobbat med att göra textad film och vi har kommit en bra bit på vägen. Jag spelade också in en liten extra filmsnutt som ska fungera som introduktion. Den blir på engelska men kommer att textas till portugisiska.

Reflex från månen.

Jag har också fått in en bild från en person jag pratade med för några månader sedan, då handlade det om drönare vid kärnkraftverken. Mannen hade fått bilden ovan från sin bror som i sin tur hade fått den av en kollega på jobbet. Historien kring fotot var ”fenomenet”, som sågs från Väddö i lördags vid 23.45-tiden, hade stått stilla i tio minuter innan det fortsatte vidare.

Sådant här som kommer i tredje hand är alltid problematiskt. Men det jag säkert kan säga är att det är månen som tittar fram över molnen och stjärnan Arcturus som syns lysa starkast högst upp Och att det gröna är en reflex i kamerans lins skapat av månens starka ljus.

Vilket av dessa ljus som skulle ha setts i tio minuter och sedan flugit iväg vet jag inte. men för mig ser allt på bilden ut att gå att identifiera.

Lagom till lunch kom Markus för att låna bilen och jag fixade pasta åt oss båda som vi åt i soffan med ett avsnitt ”Seinfeld” på teven.

Pratade också med Anders Liljegren om UFO-Aktuellts lager i Norrköping och hur vi ska få lite bättre ordning på det och senare på kvällen med Håkan E om samma sak.

Det blev mycket Nato på jobbet även i dag. Jag intervjuade Amineh Kakabaveh och Kurdo Baksi om Turkiets utpekande av kurdsvenskar som terrorister och Natoexperten Ann-Sofie Dahl om USA:s säkerhetsgarantier. Skrev om att Buffaloskytten hade planerat att mörda fler och om soldaterna i stålverket i Mariupol som nu är på väg att evakueras.

Åt Hoisinanka med Björn på Lilla Asien. Det var länge sedan.

Under dagen hade jag också ett möte med redaktionschefen om olika frågor som berör arbetet på redaktionen. Ett bra möte som vanligt när jag får träffa Anna som jag har stor respekt för och vi hann ta upp en rad olika saker som var viktiga för mig att diskutera med henne om.

Klockan 01.00 bar det hem för att ta ner tvätten och för att skriva till Kjell och skicka med lite nytt material som han ska ta hand om till den portugisiska presentationen.

 93 total views,  3 views today