Fokus på Nato

Spännande himmel från DN under kvällen.

Sov till 09.30 eftersom det blev sent i går och det var skönt. Satte mig med Anneli på verandan en stund efter att ha tagit en rostamacka med ägg till frukost. Solen värmde fint även om det känns att det är en bit kvar till sommaren. Och intill oss stod ett antal krukor med blommor som Anneli planterat medan jag sov.

Vår trädgård börjar i alla fall bli vårlik med gullvivor och blommande träd och så ett kvittrande i träden från koltrastar och andra.

Jobbade på en stund vid datorn också, mest med att sortera bilder men också med att planera för mitt portugisiska föredrag där jag fick översättningen skickat till mig från Rolf som fixat den under helgen.

Fick telefon från en kvinna som filmat två föremål över Stockholm i går. Hon och hennes kille hade varit i närheten av Observatorielunden i Stockholm då de vid 20.30-tiden fick se tre svarta objekt som flög ”väldigt synkade med varandra”:

– Till slut lämnade det ena objektet och de resterande två flyger parallellt ihop. Jag tog upp kameran och började filma.De gjorde inget ljud ifrån sig och flög i en väldigt mjuk men snabb rörelse mot vinden, berättade kvinnan.

Två av de tre föremålen.

Till slut försvann de två svarta föremål i synriktningen. Ni kan se en stillbild av föremålen här ovan.

Ett kraschat tefat?

Efter lunchen, i form av gös, fick jag en biskvi av Anneli som jag åt på verandan innan det var dags att ge sig av till DN med boken om Putin som sällskap.

På jobbet var det min uppgift att så fort det gick att få besked skriva en rad i lajven om hur Socialdemokraterna ställt sig till en Natoansökan. Och efter att ha pratat med partiets pressisar såg jag till att jag skulle få utskicket så snart det gjordes. Och 17.02 kom det och tio sekunder senare kunde våra läsare ta del av det mycket väntade beslutet att partiet ställt sig bakom en ansökan.

Rätt mycket av kvällen gick i samma spår även om den slutade med en skjutning i USA igen.

Maten hämtade jag på sushistället och åt i min ensamhet men senare på kvällen blev det en kort fika efter allt Natojobb, som vi alla var engagerade i, och då var vi samlade en stund.

Hem efter 01. Sist som vanligt. Och hemma tog jag ner tvätt, startade en diskmaskin, sorterade in liten bilder i datorn och läste ikapp några DN från i veckan. 02.30 blev det sängen.

 107 total views,  2 views today