Loppisrunda och hällristningar

Hällristningarna vid Åby.

Frukost och sedan iväg i det finfina sommarvädret med sikte på Fjällbacka och med Anders vid ratten. Och med ett antal stopp längs olik loppisar längs v’gen. Det var planen för i dag.

Och viktigaste stoppet var de vackra hällristningarna vid Åby, mitt emot Nordens ark. Lika fina, om inte vackrare, än de i Nämforsen.

Loppisarna var inte så dumma och Anneli (som planerat loppisstoppen med hjälp av en liten guidebok) gjorde ett fynd då hon hittade ett fint Rörstrandsfat på en privat loppis i slutet av en mycket smal väg. Jag själv fyndade en lp och en lite R2D2-plåtask plus en bok till AFU, en Kalle & Hobbe-bok och en del annat.

När vi kom till Fjällbacka var det fullt ös på turisterna som vimlade längs samma gator som vi (och vi var ju också turister) och det var inte alldeles lätt att hitta en parkering. Men det löste sig och vi kunde ställa oss på Coops parkering.

Också på restaurangen var det rätt knökat. Vi slank i alla fall in på Bryggan på Ingrid Bergmans Torg där vi tog skydd i skuggan.

Loppis vid Svenneby förskola på vägen till Fjällbacka.
I Fjällbacka.

Jag, Anders och Håkan beställde Fish’n’Chips medan Anneli tog Bryggans soppa som var en fisksoppa. Gott och bra allihop.

Under dagen hade jag kontakt med en brittisk ufolog som ville ha hjälp av AFU för att få fram uppgifter om ett par observationer som en grupp i Southampton en gång hade undersökt. Jag vet inte om vi har dessa men lovade att kolla när jag kommer hem igen.

(Bloggen fortsätter under bilderna från hällristningarna.)

Anders kikar närmare på hällristningarna.
Vackra skepp i Åby.
Ett skepp med en yxman.
Ännu ett skepp.
Vad som är under de här skeppen är en fråga vi inte har svar på.
Skepp, djur och människor.
Ett myller av skepp och figurer.
Svårtolkade symboler.
En solsymbol.

När vi kom hem igen till Anders satte vi oss på verandan och tog det lugnt en stund. Värmen hade slagit till rätt ordentligt och det var lika bra att försöka hitta lite skugga.

Senare under eftermiddagen satte vi oss och gick igenom några tidskriftssamlare med material från Sökaren som jag och Håkan lämnade här en gång. Det blev en kasse för mig att ta med mig tillbaka till arkivet. Inget som stack ut jättemycket men ändå en del som var bra för oss att få.

Anders och Håkan går igenom några papper i Sökarens samling.

När vi var i Fjällbacka köpte vi var sina entrecôtebitar som blev kvällens grillmat som jag fixade på Anders Webergrill på balkongen en trappa upp. Dessutom fyllde vi på med en massa grönsaker och sedan åt vi det hela i köket med ett glas rosé.

Håkan väljer en låt i biografen.

Anders har ju byggt en liten biograf en trappa ner, under jord, där vi avslutade kvällen med popcorn från Anders popcornsmaskin och lite jordnötter plus var sin öl medan vi turades om att välja låtar från Youtube som vi sedan körde upp på en stor duk och med bra ljud.

Vi spelade allt från Nightwhish och Gentle Giant till Pink Floyd och Sting.

En riktigt bra dag som tog slut före 01.

Loading