Surströmmingssittning och Semicbesök

I dag var det äntligen dags för min och Annelis årliga surströmmingsfest för grannar och vänner. Och som vanligt hade vi väldigt trevligt.

Men först började dagen med att jag jobbade med fältundersökarkursen och finputsade schemat som sedan publicerades på ufo.se, svarade på mejl från tjejerna som intervjuade mig om Plymouthbröderna i går och sedan tog jag bilen till Semic och Jultidningsförlaget för att hämta en massa böcker som de skulle rensa ut.

Många böcker blev det.

Det blev en hel billast med förra årets böcker i bästa skick plus en hen del jultidningar som Fantomen, Åsa-Nisse och Lilla Fridolf. Allt sorterade jag i garaget när jag kom tillbaka hem och i morgon tar jag med mig mycket av det till Mariestad för att sälja på Böckernas hus.

Jag stack också ut en andra vända, efter att ha ätit lunch i form av en kebabrulle från Skälby pizzeria, för att hämta ut en inhalator som jag har mot min astma, handla mat på Hemköp och köpa öl till vår sittning i kväll.

Gunnar och Vanja kom först och hjälpte oss med lite hantverksfix i duschrummet en trappa ned och sedan fylldes det på med gäster då Kalle och Maria kom och därefter Ylva och sedan Per som tyvärr fick lämna Evamia hemma då hon var krasslig. Men sin obligatoriska sousafon hade han med sig och den kom flitigt till användning under kvällen.

Ufovin och tårtgarnering.

När Tobias kom från Norrköping hade han med sig en flaska ufovin, inte illa, och den pryder nu sin plats vid Ylvas fina tårtgarneringssset med utomjordiskt tema. Kanske något för vår blivande AFU-utställning.

I år hade vi bara två sorters strömming, Oskars och Röda Ulven, några andra märken gick inte att uppbringa. Och det räckte med fyra burkar åt oss. Plus att vi hade flera sorters tunnbröd. Och till efterrätt blev det Annelis goda äppelkaka med vaniljsås.

Tiden flög och vi sjöng glada visor, pratade och åt. Vid midnatt började folk droppa av men såväl Ylva som Tobias och Gunnar och Vanja sov över så vi blev inte klara med varandra förrän 01. Och en halvtimma efter det var även jag i säng.

Loading