Besöker Raili och hem via Böckernas hus

Raili på Ullerås.

Det var bara att hoppa ur sängen när klockan ringde 07.20 för fyrtio minuter senare hade jag en frukostträff med Leif, Berit, Olle och Kjell på hotellet. Och eftersom de övriga hade noterat att det var väldigt trångt efter 08 när de skulle äta på Vänerport i går så ville de inte chansa.

Utsikt från hotellrummet.

Nu visade det sig att det nog var det omvända i dag men vi lyckades i alla fall hitta fem platser intill varandra och frukosten var det inget fel på även om jag gärna hade sett lite vita bönor till omeletten och baconet.

Det var kul att träffa Berit igen eftersom det var ett tag sedan och det blev en förlängd frukostsittning så att vi skulle hinna prata om allt som hänt. Men sedan skildes våra vägar. Olle tog tåget till Göteborg, Kjell bilen till Stockholm och Leif och Berit sin bil till Skåne sydsida.

Glad Berit.

Själv gick jag till Stefan för att hämta projektorn och lite annat som jag lämnade där i natt och för att ta bilen till Ullerås för att träffa Raili en stund. Jag hade fått instruktioner av Lena att jag skulle fördela Railis vitaminer i dosetterna så där hade jag ett litet uppdrag.

Men bästa uppdraget var ändå att krama Raili som blev väldigt glad och förvånad över att se mig. Vi satt och pratade en bra stund och skrattade väldigt mycket. Hon viftade med benen för att visa hur pigga de var och att hon kändes sig bra i hela kroppen.

Och så är det. Hon är verkligen pigg för sina 87 år men tyvärr så har hon stora problem med sin demens. Men nu fick hon i alla fall skratta och vara glad en stund och dessutom någon att krama ordentligt.

När jag åkte därifrån så var nästa mål Böckernas hus i Tidan. Bilen var ju full med böcker. Peter var bortrest så jag fick träffa en av de andra som jobbar där och så kånkade vi in allt varefter jag gick runt en stund och tittade. Runt ett hörn stötte jag på en barnfamilj som stod och kikade i bland sagoböckerna så jag frågade dem ifall de inte var intresserad av att köpa några Pettson-böcker. Och det var de!

På Böckernas hus.

Det slutade med att de köpte sex stycken som jag hade med mig från Stockholm så där blev det en liten oväntad extrainkomst till AFU.

På vägen därifrån ringde en man från Göteborg och ville skänka några uforelaterade skrifter som han hittat efter sin pappa och jag tackade givetvis ja. Mannen hade mejlat AFU tidigare i helgen och nu kom vi överens om att han skulle posta dem till mig. Väldigt snällt när folk tänker på AFU på det viset och mannen sa att han också kommer att bli medlem i UFO-Sverige lite längre fram.

Hann också med en snabbstopp på Tidans loppis som råkade vara öppet men det var inte mycket som intresserade mig. Till sist sprang jag på fyra Teknikens Värld med rymdtema som jag slog till på.

Lunch blev det i Laxå där jag åt en räkrulle på Restaurang Knuten på Revirvägen men sedan var det raka vägen hem.

Var hemma strax före 17, packade ur det lilla jag hade att packa ur och gick sedan raka vägen till datorn för att ta kontakt med Tobias i Norrköping och testa vår Zoomuppkoppling. Vi skulle nämligen prata med en UFO-Sverigemedlem som kommer att bli en viktig del av den övning som vi ska hålla under fältundersökarkursen. Efter lite kringelkrångel fick jag allt att fungera och jag kunde äta kvällsmat med Anneli som fixat räkmackor.

Sedan var det bara att kontakta Tobias igen plus den person (som är hemlig) som vi ska använda till kursavsnittet och under tjugo minuters tid diskutera övningen med denne.

[Det vi gjorde var att läsa upp fyra förskrivna papper med vad de fyra vittnena gjort och vad de sett så att de på så sätt fick uppleva sin observation. Vi visade också respektive vittne den film som visade vad de sett. Vi sa också till dem att inte anteckna något eftersom ufoobservatörer nästan aldrig gör det. Sedan var det upp till dem att minnas sin upplevelse som de sedan kommer att intervjuas om under kursen om två veckor. CS 28/10.]

Väl färdiga hjälpte jag Anders Berglund med ett fall som han ska presentera under kursen, plockade ihop tio bilder, lade in dem i en powerpoint och mejlade över dem.

Sedan blev det ”Tunna blå linjen” och därefter åter till datorn för att fixa lite mejl och arkivera digitalt material från helgen. Vid 23.30 var jag klar för sängen efter att ha betat av ytterligare mejl och mess. Och ett av messen löd så här från en person som jag aldrig tidigare varit i kontakt med:

”Mycket intressant och se dig och er förening samt det intresse för UFO och okända ting som funnits och finns i denna mänsklighets historia i såväl nutid och som dåtid. Beundrar er och din förening…”

Sådant värmer!

 161 antal visningar totalt,  3 antal visningar idag