Podd med Greg och möte med Enigma

Poddinspelning med Greg Bishop.

Förmiddagen ägnades åt att jobba klart med min artikel till ett uppslagsverk där jag fick positiv återkoppling från redaktören men också en beställning på lite mer text när det gällde några bra ufofall. Så jag skrev till några och skickade igen. Skönt att det projektet verkar vara i hamn. Jag skriver alltså uppslagsordet ”ufo” och lite utvidgningarna från det.

Jag har också hjälpt Arbetets museum med lite mer material som de vill ha till sin stora utställning. Bland annat några filmer från fältundersökarkursen som de vill ha.

Och så hjälpte jag reportern på Teknikhistoria med ett stort antal bilder till hennes artikel om AFU, UFO-Sverige och ”UFO Sweden” så nu är vi i hamn där.

Möte med Enigma Labs och Alejandro Rojas.

Under dagen hade jag ett 30 minuters möte med Enigma Labs där vi stämde av en del och diskuterade kontraktet. Och i dag var Alejandro Rojas med, vilket var trevligt. Senast vi sågs var i Irvine, då Mufon fyllde 50 år, för några år sedan.

Ole Henningsen.

Såg att min ufokollega Ole Henningsen på danska Sufoi var med i ett bra inslag på dansk teve i helgen. Vill ni se det så börjar det vid 23.29. Ole fick titeln ”UFO-detektiv” vilket kändes helt rätt för han är en mycket bra undersökare som alltid närmar sig ämnet neutralt och med sikte på att förklara det som observerats.

Klockan 18 var det dags för en timmes samtal med min väg Greg Bishop (bild ovan) och temat var AFU. Riktigt kul att prata med Greg igen, senast vi sågs var i Houston i mars i år. Greg har räddat en del arkivmaterial i USA och har dessutom band som AFU kanske kan hjälpa honom att digitalisera.

Under dagen hörde en tidigare DN-arbetskamrat av sig och ville göra en intervju med mig senare i veckan och strax därpå en reporter från en stor nöjestidning som jag kommer att träffa innan det b.lir dags att vara med i Nordegren & Epstein i morgon vid 15-tiden.

Framåt natten hjälpte jag en ufolog som håller på att skriva en biografi över skeptikern Phil Klass med lite bilder. Jag träffade ju Klass i hans hem i Washington DC den 2 augusti 2000 och tillbringade rätt många timmar med honom. Nu undrade han om jag kunde ställa upp med en del bilder och det kunde jag ju. Plockade fram åtta stycken, bearbetade dem och mejlade över.

Författaren var nöjd och sa att han hade en hel del material från Chile och Tyskland som han ville överlämna till AFU, helst personligen vid något framtida besök. Sommaren 2023 kanske det kan bli.

Framåt midnatt blev det sängen. Då hade jag och Anneli tittat på ett avsnitt ”Downton Abbey”.

 119 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag