P1, intervjuad och Vadstena

På plats i studion med Louise Epstein och Thomas Nordegren.

Upp vid 07 för att ta emot elektrikern som sedan ägnade en dryg timma åt att plocka ned vår gamla och koppla in vår nya köksfläkt. Skönt att ha den saken avklarad. Innan han gick vandrade vi runt i huset för att kolla in vilka element som behöver bytas och det är en hel del. Förhoppningsvis ska detta gå att göra i december.

Elektrikern jobbade på med nya fläkten.

Jag ägnade en stund åt att ta fram bilder till min artikel om ufo i Nationalencyklopedin också. All text är lämnad och godkänd även om vi väntar på att skriva in ett stycke om den nya USA-rapporten som aldrig verkar dyka upp. Det är en ära att ha blivit tillfrågad om att skriva ett nytt och uppdaterat stycke om ufo. Senast det gjordes var det min nu bortgångne vän, astronomen Curt Roslund i Göteborg som stod för texten.

Jag och Linn.

I dag blev jag också bli intervjuad av en reporter, Linn, från Nöjesguiden. Vi hade bestämt träff i entrén till Radiohuset och där blev vi sittande i en timma och pratade om ufo på bredden och på tvären. Linn ställde bra frågor och var verkligen intresserad och hon planerar också att åka till Norrköping för att titta på AFU på plats.

En kort stund efter att vi var klara var det dags för mig att bli hämtad av Daniel af Klintberg (så himla lik sin pappa) och så vandrade vi bort till studion för att jag skulle vara med i Nordegren & Epstein och prata ufo och det som händer i USA i femton minuter. Med var också min vän Eric Stempels, astronom i Uppsala, som är duktig på meteoriter och som väl känner till UFO-Sveriges verksamhet.

På plats i studion.

Jag fick hyfsat med tid att svara på frågorna och tog även chansen att nämna filmen ”UFO Sweden” på ett bra sätt och Eric Stempels, som är en trevlig och kunnig astronom, fick säga sitt om avstånden i rymden och så. Tycker att inslaget blev bra och gav en god bild av det som händer just nu.

Ni kan lyssna på inslaget här.

Så snart vi var klara satte jag mig i bilen och körde mot Vadstena där jag skulle hålla föredrag för Vadstena föreläsningsförening klockan 19. Och det var inte utan att jag blev lite rolig när jag knappt höll på att ta mig ut ur Stockholm under den första halvtimme. Massor av trafik.

Omkring 50 personer kom och det var fullt.

Men sedan gick det bra och när jag kom fram bytte jag skjorta och tog på mig kavajen innan jag kånkade in mina datorer och böcker och annat. Var i alla fall på plats med 25 minuters marginal.

Mitt föredrag var säsongsavslutning för föreningen och arrangörerna var verkligen nöjda. Mycket folk och dessutom till stora delar en ny, och lite yngre, publik.

Mitt föredrag tog upp UFO-Sverige, ett antal bra fall, spökraketerna, ”UFO Sweden”-filmen, AFU och det som händer i USA. Allt på en timma och femton minuter, precis den tid jag lovat att hålla.

Sedan vidtog en frågestund som aldrig ville ta slut men då klockan närmade sig 21 var vi tvungna att lämna lokalen. Då hade jag fått höra fyra personer berätta om sina observationer och fått svara på massor av bra frågor. Det roligaste var att ingen gick förrän allt var helt slut.

När jag väl kom iväg var klockan 21.30 och då hade jag inte hunnit äta en bit sedan klockan 10. Så det blev et stopp på McD i Nyköping för två Big Mac innan jag fortsatte hem och kunde börja packa ur vid 00.30.

En sak till: Och precis i dag släpptes också biljetterna till en kväll med ”UFO Sweden” i Norrköping den 29 november. Det är alltså inte filmens premiär utan en talkshow med filmmakarna och undertecknad på Flygeln.

Så här blev nya fläkten.

 172 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag