Möte i Norrköping och föredrag i Nyköping

42 personer kom för att lyssna.

I dag tillbringade jag hela dagen några mil söder om Järfälla. Först ett möte på AFU i Norrköping med Thomas Lindqvist från Hyresbostäder där vi diskuterade AFU:s framtida planer. Vi hoppas ju att kunna flytta till större och mera anpassade lokaler på sikt. Och där tror vi att Hyresbostäder kan vara en bra samarbetspartner. I vilket fall hade vi ett väldigt bra och konstruktivt samtal.

Ett bra möte på AFU.

Jag passade också på att prata med Anders Liljegren om det förslag till kontrakt som Enigma Labs skickat till mig och om nya digitala donationer. Vi läste igenom kontraktet och kom fram till att det kunde jag mycket väl skriva under.

Leif, som jobbar med att digitalisera sådant som jag släpar hit, fick en mapp med irländska uforapporter när jag kom hit och mindre än en timma senare hade han skannat allt. Snabb som vinden som alltid!

I en paus satte jag mig och jobbade med en recension som ska med i nästa nummer av UFO-Aktuellt. Bra att kunna göra lite med tidningen i dag också för det blir inte så mycket gjort som jag hade hoppats på.

Sedan vandrade Anders, Carl-Anton och jag till Pizzeria Chilli för att äta just pizza där jag fick ett mess från Erling Strand som undrade om vi ville ha några böcker om Hessdalenfenomenet som han hade xtra av och det tackade jag givetvis ja till.

Höll också kontakten med en AFU-supporter i Tyskland, Chris Dimperl, som också arbetar med skanning och som delar med sig av sitt arbete till oss. Det tackar vi för! Nu har Chris fyllt på med lite nytt som vi får tanka ned vilket Leif kommer att fixa.

Leif har som vanligt jobbat på med skanning under dagen och han hade också hjälpt mig att plocka ned det danska flygvapnets ufoarkiv till vår server. Bakom frisläppandet av detta arkiv låg AFU:s gode vän Ole Henningsen i Sufoi. Det är genom hans idoga arbete som det danska flygvapnet delade med sig av sina dokument vilket vi tackar för.

När vi kändes oss klara på AFU körde jag och Carl-Anton till Nyköpings stadsbiblioteek där jag skulle hålla föredrag 18.30. Och där satt Roger Ersson redan och väntade när vi dök upp och snart anslöt sig även Dan Mattsson vilket betydde att en stor del av gamla Nyköpings UFO-förening var på plats.

Vi var i alla fall där i god för att jag skulle testa tekniken som i dag var en stor och fin platt-teve som visade sig vara riktigt bra, ljusstark och tydlig. Och det tog inte många minuter förrän jag fått allt fungera.

Undertecknad visar bilder.

När klockan var 18.30 satt 42 personer på plats vilket visade sig vara succéartat enligt biblioteket som har sett betydligt glesare skaror lyssna till andra författarföredrag.

Efter att ha blivit presenterad berättade jag om UFO-Sverige, AFU, spökraketerna, det som händer i USA och lite spännande svenska ufofall. Höll på en timma och 25 minuter och sedan blev det frågestund i 45 minuter. Många frågor och riktigt kul.

När allt var slut kom det fram några som ville ta selfies med mig (några hade gjort det redan före föredraget), en ville ha min signatur i en bok och några berättade om sina ufoupplevelser. En lärarinna berättade att jag hade med en artikel på det nationella provet i år, vilket jag inte visste tydligen handlade den om Bermudatriangeln och var en kritisk genomgång av den litteratur som finns kring myten.

Och roligt att träffa Peter Lundström igen, det var många år sedan!

Allra roligast var att ingen gick i förtid. Alla satt kvar även över frågestunden. Och efteråt kunde Carl-Anton, som stod vid utgången höra hur alla som sa något var mycket nöjda med det de fått höra. Många sa att de hade fått höra så mycket nytt. Och bibliotekspersonalen var alltså supernöjda eftersom några hade tyckt att ämnet lät smalt och varit oroliga för att det inte skulle komma många alls. Fel fick de!

När jag hade packat ihop mina saker bjöds jag på en macka och Coca Cola i personalrummet och där kunde jag, Carl-Anton och Dan diskutera bokförlaget Parthenons framtid. Parthenon är en institution som grundades 1957 och som vi alla månar om.

På väg hem genom natten, och ett stilla regn, pratade jag med Anneli som berättade att Markus vunnit budgivningen och ska skriva kontrakt på sin första egna lägenhet i morgon. Stort! Jag ringde Markus och gratulerade och han hade väl inte riktigt kunnat smälta allt ännu. Men nu ser det alltså ut som om båda våra pojkar inom en månad har köpt lägenheter.

Hemma packade jag upp innan jag satte mig vid datorn och jobbade på med UFO-Aktuellt någon timma, svarade på lite epost och skrev klart en recension. I säng framåt 01.

Och – Missa inte UFO-Sveriges rea på ufo.se. Det är ju Black Friday!

Loading