Cats och champagneprovning

Champagnen provas.

I dag har vi haft en heldag med Claes, Åsa och Clara från Örebro men jag har också jobbat på en stund med UFO-Aktuellt. Vilket innebar att jag skrev två recensioner.

Men mesta delen av dagen hade vi bara trevligt, åt ben god lunch och senare en god middag och däremellan tog vi oss till Avicii Arena och njöt av ”Cats”. Anneli hade sett musikalen i London för rätt många år sedan men för oss andra, och Ylva som anslöt, var det en ny upplevelse.

Utsikt från läktaren.

Kanske tyckte vi att den första akten var lite blek men den andra var det desto mera fart i. Och hela föreställningen var en fantastisk uppvisning i danskonst på hög nivå och vi var nog många som gick därifrån med tanken på att nog borde vi köpa en katt, och det så snart som möjligt.

Innan vi gick in på arenan ringde Johan från Nyköpings stadsbibliotek och berättade hur nöjda alla i personalen hade varit med mitt föredrag härom dagen. En av de anställda som inte var ett dugg intresserad av ufo hade blivit sittande kvar och lyssnat trots att han tänkt gå mycket tidigare.

Riktigt roligt att få sådana reaktioner, det gör det ännu lättare att ge sig ut till flera platser för att prata.

Cats på Avicii Arena.

Innan vi åkte till arenan pratade jag med Mats en stund som hade haft n hemsk mardröm och vaknat med andnöd och hjärtklappning. Men han hittade en väg ut ur detta och då vi pratades vid på förmiddagen lät han som vanligt. Vi är många som tänker på honom och hoppas att han ska bli bättre.

Pratade även med Tobias som hade haft ett samtal med en webbyrå som kan tänka sig att jobba med AFU:s webbplats. Den behöver en översyn. Nu ska jag och Tobias träffa Anders på arkivet i morgon och då får vi fortsätta diskutera hur vi kan göra detta på bästa sätt.

Hemma från ”Cats” satte vi oss och tittade på lite VM-fotboll men sedan blev det champagneprovning. Vi hade tre sorter, två riktiga champagne (La Chouette och Castelger) och en crémant (Louis Bouillot) som vi ett blindtest med ett glas av vardera testade oss igenom för att identifiera vilken dryck som fanns i vilket glas.

Och efter en lång provsmakning och mycket funderande och diskuterande var vi klara med våra beslut och tänk, jag lyckades som ensam runt bordet pricka in alla tre. Mest tur givetvis. I vilket fall är det roligt att testa lite nya smaker och att lära sig nya saker.

Anneli hade lagat en riktigt god lammgryta som alla bara älskade och till den drack vi en fin Rioja. Det blev faktiskt lite kvar vilket jag hoppas kunna lägga beslag på till en lunch senare i veckan.

Efter ytterligare en snutt fotboll tittade vi på ”På spåret” och åt glass men när alla kände sig rätt färdiga med dagen och gått och lagt sig satte jag mig vid datorn och jobbade lite med UFO-Aktuellt. Hade bland annat fått ledaren från Anders Berglund vilket var bra.

Under dagen startade jag också en ny insamling till AFU, den här gången för att få pengar till en översyn av utseendet på afu.se och den första uppmaningen att donera pengar skickade jag till Stockholmsgruppen. Men jag kommer att gå ut på Facebook också och alla som skänker minst 100 kronor får sitt namn som donatorer på den nyfixade sajten.

Framåt 01 var jag klar att gå och lägga mig. I morgon blir det styrelsemöte och en del annat i Norrköping.

Loading