Gör podd med Tobias och snö igen

Podd på distans.

I dag snöade det och det som sett ut som trist höst såg för en stund ut som vinter igen, i alla fall för några timmar. Jag hann i alla fall vara ute en sväng i snögloppet då jag tömde garaget på skräp och körde till återvinningen. Anneli tog sig också en stur efter jobbet då hon åkte till badhuset för att simma. 

Snö igen.

Sedan har jag jobbat rätt mycket vid datorn. Skrev en artikel till Historiska brott & mysterier som kommer att publiceras i nummer 3, det är ordentligt med framförhållning där. Så det tog ett pra timmar att fixa till.

Bra läsning.

Men jag fortsatte också det oändliga arbetet med att hålla ordning på mina digitala filer och hann även med att läsa vidare i Chris Aubecks bok om utomjordiska artefakter.

Framåt 17-tiden spelade jag och Tobias in en podd för UFO-Sveriges Radio där fokus låg på den senaste underrättelserapporten från amerikanska AARO som ni har kunnat läsa om på olika håll. Märkligt nog har den väckt väldigt lite uppmärksamhet i övriga svensdka medier så jag är glad att jag i alla fall har skrivit om den vid två tillfällen i DN.

AARO-rapporten är viktig eftersom den tar ufo på allvar och att den amerikanska försvarsmakten och kongressen lägger pengar på att undersöka de observationer som görs av militär personal.

Under kvällen fick jag beskedet att den ryske ufologen, poeten, läraren och filosofie doktorn Lev Chulkov avled den 5 januari. Det var vännen George som berättade det tråkiga nyheten. Lev Chulkov donerade för några veckor sedan en av sina böcker till AFU och ni kan se den längre ned i bloggen.

Lev Chulkov (Лев Евгеньевич Чулков) blev 85 år.

George skickade också med en kort biografi som jag här återger på engelska:

Lev Chulkov was born in pre-WWII Moscow, in 1938. Graduated from the Moscow Aviation Institute in the department of Academician V.P. Mishin. Already a specialist in applied mathematics at the Moscow Institute of Electronics and Mathematics (MIEM), in the 1970s he became seriously interested in ufology as part of the initiative group of Felix Siegel.

He was the author of the first book in the USSR about aliens and UFOs – a poem in verse ’Star Sons’, published in 1989 with a circulation of more than 100 000 copies. The book was a great success in the Soviet Union and remained popular after the collapse. In the 1990’s, he continued his ufological research at the well-known research center ’Vent’.”

Under kvällen tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Downton Abbey” och Anders Hansens superintressanta serie om hjärnan och åt god kyckling i ostsås med en Mosaic Pale Ale från Suffolk som jag löpte i höstas när jag och Anders Persson var i Storbritannien och jobbade för AFU. Det gäller att få dem att räcka länge.

Under dagen har jag också föreslaget en person som ny medlem av UFO-Sveriges styrelse genom att kontakta valberedningen. Sedan är det upp till den vad som kommer upp när det väl blir dags för riksstämma i Västerås till våren.

Det blev tidigt i säng i dag – före 23 – eftersom jag ville hinna läsa lite mer.

Omslaget till Lev Chulkovs bok ”Stjärnornas söner” (Звездные сыны).
Och hans dedikation.

Loading