Köper säng till Markus och lite AFU-fixande

Markus testar en säng på Ikea.

Klockan 11 plockade jag upp Markus och så åkte vi till Ikea för att hitta en säng åt honom. Hans gamla säng på pojkrummet här hemma står kvar här som en gästsäng och den han har nu i lägenheten tillhör den och måste lämnas kvar.

Så under en timmas tid testade han ett antal sängar och vi fick bra hjälp av expediten på Ikea innan Markus bestämde sig för en som han gillade. Och den fick bli en julklapp till honom, något han fått ett löfte om i ett kuvert på julafton.

Efteråt åt vi köttbullar på varuhusets restaurang och det var faktiskt ett bra tag sedan. Fortfarande billigt och gott. Men sedan körde jag hem Markus som skulle till jobbet några timmar senare och körde själv in till Luntmakargatan för att hämta nio kassar med böcker som en dam ville skänka till arkivet.

Bokkassarna ilastade.

Jag hade en väldig tur som kunde parkera alldeles utanför porten på en gata med väldigt få parkeringsmöjligheter och sedan hjälptes vi åt att bära ner dem och ut till bilen.

När jag gick igenom dem senare på kvällen kunde jag konstatera att det faktiskt fanns en bok som tog upp ufo på en sida och som jag inte kände till tidigare, nämligen Jörgen Peterzéns ”Magi” från 1971 som jag tidigare bara kände till i sin pocketupplaga från 1982. Där fanns några sidor som tog upp ufo och som jag nu lagt undan för min nästa upplaga av ”700 böcker om ufo” (om den någonsin blir av).

Det fanns också gott om andra böcker som går att sälja till AFU:s fromma.

Direkt efter att jag var klar på Luntmakargatan ringde jag Arne på Samlarbolaget och hörde om han kunde ta emot mig – och det kunde han. Jag hade tur eftersom han väntade kunder men eftersom jag bara var 20 minuter bort så funkade det.

Med till Arne hade jag en del äldre vykort (igen) och mynt som Carl-Anton skickat med mig. Mynten betalade han 530 kronor för vilket var bra men vykorten var inte lika åtråvärda. Jag passade i alla fall på att titta på en del frimärken och fick med mig en hel kasse med svenska förstadagsbrev plus några utländska album. Arne var också vänlig nog att skänka mig ett par femdollarsmynt med rymdmotiv som jag tackade för.

På hemvägen stannade jag till hos Niklas, som var på jobbet, och ställde ett par kassar med bubbelplast utanför hans dörr. Det blir bra för honom att packa porslin i nu när han ska flytta till helgen.

Hemma igen hann jag bara möta Anneli i dörren eftersom hon skulle gå på bio och se ”UFO Sweden” med ett helt gäng från sitt jobb. Jag hade sett till att hon bar ”UFO Sweden”-nålen innan hon gav sig av.

Tysklands fördärvare.

Medan hon var borta gick jag igenom frimärkena som jag fått med från Arne och lät några avsnitt ”Simpson’s” puttra på i bakgrunden. Det fanns en hel del som jag inte hade och några som stack ut. Som två föreställande Adolf Hitler med påtrycket ”Deutschlands Verderber”, alltså Tysklands fördärvare. En variant som gavs ut efter krigets slut. Ett passade uttryck.

Vid 20-tiden körde jag och hämtade Anneli vid Barkarby station och hon kunde berätta att hennes arbetskamrater haft det riktigt trevligt och att de gillat filmen skarpt. Det var roligt att höra! Anneli berättade också att den kopia de såg var textad på svenska.

Sedan satt vi i soffan en stund och delade på en omelett som Anneli fixat och slötittade på handbollen, Danmark–Kroatien, som blev en riktig nagelbitare och slutade oavgjort.

I säng efter midnatt.

Loading