Föredrag i Norrköping och många rapporter

Här börjar jag mitt föredrag på ABF.

I dag klockan 18 höll jag föredrag på ABF på Västgötegatan 25 i Norrköping. Och det blev en resa ner i ymnigt snöfall. Utanför fönstret ramlade det stora flingor och hela bilen fick sopas och skrapas innan jag kunde ge mig iväg. Först fick Anneli skjuts till sin fysioterapeut och därefter bar det av i sakta mak förbi olyckor och köer mot Nyköping där jag plockade upp Carl-Anton.

Annars började dagen med att jag pratade med en av de sex observatörer som hittills hört av sig till UFO-Sverige om det de såg på himlen i går vid 06.30-tiden då något stort gick in i jordens atmosfär över södra Sverige. rapporter från Småland, Skåne och söder om Norrköping visar detta. Senare kom det också en rapport från Skaraborg som jag inte vet så mycket om.

Om ni såg detta vill vi gärna att ni skriver en rapport till UFO-Sverige vilket går att göra här.

Ni kan läsa rapporterna längst ned i bloggen.

Framme hos Carl-Anton åt vi hamburgerlunch tillsammans i hans lägenhet och därefter körde vi till AFU och pratade med Anders Liljegren. Ämnet var Parthenon AB och AFU och hur vi ska gå vidare med bolaget. Vi blev där i knappt en timma innan jag och Carl-Anton körde till Crazy Pictures för ett möte med Victor Danell och lite kort även med Olle Tholén.

Olle, Victor och Carl-Anton med kaffemuggarna i högsta hugg.

Det var roligt att höra att 84 länder nu har köpt rättigheterna att visa filmen och att den framåt sommaren kommer på Netflix och sent i år på SVT. Dessutom är dvd- och blurayutgåvor på gång tidigt i vår.

Vi passade också på att prata framtid och hur Crazy Pictures kan hjälpa AFU, inte minst när vi tar ett steg till mot en ny lokal i Norrköping.

Klockan 17 var i på plats i ABF-huset i Norrköping där vi träffade Nina som hade bokat mig. Testade tekniken som var lite skakig och där projektorn somnade vid flera tillfällen men när jag väl drog igång föredraget inför de 25-talet åhörarna var det absolut inga problem.

Bara en halvtimma innan jag skulle börja prata fick jag en film som visade fenomenet på söndagsmorgonen i mejlen. Den var tagen med en autoamtisk kamera tillhörande Peter Roslund i Saxtorp utanför Landskrona och ni kan se den här nedan.

Så jag petade in den i min presentation vilket kändes fräscht. Sedan pratade jag i 90 minuter och sist blev det en frågestund. Flera kom fram och ville berätta om egna upplevelser och några ville ha signerade böcker. Fick till och med signera en affisch med ”UFO Sweden”.

En man berättade hur hans mamma en gång fått en klotblixt i vasken på diskbänken, hur den dök upp visste han inte, men klotblixten for i alla fall runt i vasken. Mamman hade då satt på vattnet och spolat det mot klotblixten som då hade börjat krympa för att till slut försvinna!

Jag har aldrig hört talas om något liknande tidigare och hade så gärna velat tala med mamman men hon var borta sedan många år.

Strax efter 20 var vi klara. Jag varnade som vanligt arrangören för en knepig typ i Malmö (läs gärna det som står sist i den här bloggen) som kommer att höra av sig, åt en Ballerina och sedan gick jag och Carl-Anton till bilen och körde till Nyköping. Hem kom jag själv strax före 22.

Under dagen fick jag mejl från ordföranden i Spiran som berättade följande: ”Kan också meddela att våra enkäter efteråt, som lämnades in var enbart positiva och alla markerade med ”Bra”, vilket är ovanligt.” Det värmer. Riktigt roligt att publiken va nöjd med mitt föredrag.

Peter Roslunds film på ljusfenomenet tagen från Saxtorp utanför Landskrona.

Östra Ryd, Söderköping
I morse 19 februari 2023, klockan 06.35 när jag kommer åkande i min bil och kör in i Östra Ryd, Söderköpings kommun. Det är fortfarande ganska mörkt, inga stjärnor på himlen, inget annat synligt på himlen heller.  Östra Ryd är en liten sömnig håla. Särskilt en söndagsmorgon. Ser inte till något folk, eller andra bilar alltså. 
Platsen är en öppen yta. Höjden känns ”halvhögt” lägre än flygplansnivå. Högre än trädnivå.
Jag ser två skarpa ljus. Som runda starkt lysande lampor. Båda ljuskloten har en varsin ljussvans. Det lustiga är att de båda svansarna går ihop. Bilden av det kan liknas vid ett V. De ligger jämsides, med ett ganska stort och tydligt mellanrum. Kanske 15 gånger storleken på ljuskällorna. De färdas horisontellt. De håller samma hastighet. Jag ser att de rör sig framåt. Men inte i någon jättehög hastighet. Eftersom jag är på väg in i samhället håller jag en hastigt på 50 km/h ca. Saktar ner ytterligare för att försöka se vad det är jag tittar på.  Släpper blicken som hastigast ett par gånger för att ha koll på vägen.  Plötsligt är allt bara borta. Jag kan inte ha tappat bort dem, då inget annat fanns på himlen.  Den var inte i närheten av några träd. I den hastigheten den höll borde jag sett den under en väldigt mycket längre tid. Nu tittade jag på fenomenet i 30 sekunder kanske. Svårt att uppskatta tid. Tyvärr missade jag ju hur fenomenet försvann. Men det försvann mycket hastigt, och utan logisk förklaring. Läste om rymdskrot, men det stämmer inte heller. Vore fantastiskt om ni hade någon förklaring.

Lönashult, Kronoberg
Wow! Jag sitter i soffan och ser 3 skarpa ljusbollar (halogenstyrka) i fönstret. Reser mig upp och följer dem och dem blir på sekunden endast 2 st?! Trodde först att ngt skulle krascha då det körde på låg höjd i Max hastighet
De försvann lika snabbt som dem kom! De såg ut att ligga riktigt lågt över skogen och inte ett ljud hördes. Annars brukar fönsterna skallra när Kallinge har uppvisning. 

Limmared, Tranemo kommun
Gick ut med hundarna i trädgården kl 6.30 19/2. När jag stått en liten stund kommer ett flygande föremål från SO i mycket hög hastighet, det är uppskattningsvis ca 500 m S om mig. Föremålet är avlångt med blinkande ljus, tror först att det är ett JAS plan men det går upp för mig att det måste vara något annat. Det enda ljud som hörs är ett väsande/brummande som något som ”skär” luften. Föremålet är avlångt korvformat och jag får uppfattningen att det roterar kring sin egen axel. Det kommer strax över trädtoppshöjd. Det har ett ganska starkt ljus, kallt vitt som ledbelysning. Efter det har passerat vilket går på ca 15 sekunder blir jag helt skakig då jag inte förstår vad jag sett. Tänker drönare eller annat ufo. Händelsen skedde på landet utanför Limmared där jag bor. Går snabbt in efteråt och berättar för min fru samt skriver ner vad jag sett.

Åstorp, Skåne
I morse Kl 06.30 hämtade jag min dotter och två barnbarn i Åstorp, uppe på höjden där, för att köra dem till Helsingborg. Då såg vi plötsligt alla fyra två starka ljus som rörde sig snabbt över himlen för att sen försvinna. Någon gissade stjärnfall men jag har aldrig hört talas om stjärnfall i dubbelupplaga som rör sig exakt likadant, diagonalt över himmelen. Jag uppfattade det som en lång kropp med ljus på men såg inte alls kroppen utan det tror jag byggde på rörelsemönstret. Fenomenet varade bara några sekunder. Inte jättelänge men definitivt länge nog för att se det klart och tydligt.

Helsingborg
Cykler till jobb.  Retning mod Filbornavägen. Har headset med musik, inte högt. Använder noicecontrol. Ser 2 lys på himlen som flyver formation. Bevæger sig meget hurtigt. Ser dem i måske 2–3 sekunder og så er de videre. For hurtige til at være højt oppe. For tysta till at være lavtflyvende jetfly.

Halmstad
Bor i Halmstad, i dag på morgonen 19/2 när jag cyklade till jobbet ca mellan 6.00-6.30 såg jag ett långt smalt format starkt ljus som en smal rektangel med en mörk mittperiod, alltså som två smala avlånga ljus som satt ihop, flyga snabbt, ljudlöst över Halmstad. Befann mig vid Maratonvägen och det befann sig längre bort. Det såg ut att röra sig mycket fort utan någon som helst ansträngning, ljudlöst och sen bara var det som att någon ”släckte ljuset” och det var borta, hann inte få upp mobilen och filma. Det var definitivt inget flygplan!

Thomas Nordholms försök att stjäla UFO-Sveriges varumärke.

Som säkert få av er som läser detta vet så har den man som driver ”Historielärarföreningen” (och som ägnar sin tid åt att skriva negativa saker om mig och UFO-Sverige) stulit UFO-Sveriges varumärke i ett desperat försök att skapa en webbplats som drar lika mycket trafik som ufo.se. Det går givetvis inte. Men det roliga är att mannen, Thomas Nordholm, råkat publicera ovanstående inlägg på sajten vilket talar för sig självt.

För en gångs skull skrev den gode Thomas sanningen vilket måste ha känts ovant eftersom han snabbt tog bort texten igen.

Loading